Recept van Mats - Quenelles van gehakt in crépinette

Hoofdgerecht - 6 personen

Quenelles van gehakt in crépinette

Crépinette of varkensnet wordt in de betere keukens vaak toegepast om rulle producten bij elkaar te houden tijdens het bakken. gehakt dat in een crépinette wordt gewikkedl wordt inde Franse gastronomie aan tafel ook meestal met die naam aangeduid: Crépinettes.

Voorbereiding:

  • Week het varkensnet (crépinette) een half uurtje in lauw water om het soepel te maken
  • Was de spinazieblaadjes laat ze uitlekken
  • Hak de paddestoelen en de pruimen zeer fijn
  • Meng alle ingrediënten (behalve de spinazie) goed door elkaar
  • Maak 2 quenelles (klik voor advies) van het mengsel per persoon
  • Plet ze enigszins
  • Leg aan weerszijde een spinazie blad en wikkel ze in een stuk op maat gesneden varkensnet

crepinette gehakt

Bereiding:

  • Doe wat boter in een koekenpan
  • Bak de crépinettes in 10 minuten gaar op matig vuur

Serveertip:
Lekker met pastinaak, knolselderij en peen.

Wijntip:
Een mooie Touraine. Domaine de l'Aumonier, bijvoorbeeld.

Ingrediënten

2 Crépinette
24 blaadjes Spinazie
2 Eieren
15 gram Gedroogd eekhoorntjesbrood
3 Pruimen (gedroogde)
1 grote kop vol Broodkruim
8 el. Room
naar behoeven Boter
naar smaak Zout & peper uit de molen

Maak een keuze:

1000 gram
per 1000g
€ 19,95
1000 gram
per 500g
€ 4,55
1000 gram
per 500g
€ 3,55
1000 gram
per 500g
€ 5,80
1000 gram
per 500g
€ 3,65
1000 gram
per 1100g
€ 9,50
Producten