Recept van Yvonne - Csipetke

Hongaarse pasta voor in de soep - Deegwaren - 100 gram

Csipetke

Als je goulash (klik voor recept) maakt, kun je niet zonder deze onregelmatige deegkussentjes. Ze zijn onlosmakelijk met goulash verbonden, net als met Hongaarse bonensoep (bab leves). De vorm van deze deegkussentjes verschilt in de hand van elke oma die ze maakt en, zoals zo vaak met volksgerechten, alleen de csipetke van je eigen oma zijn de lekkerste.

Bereiding

  • Meng bloem zout en ei en kneed 5 minuten tot een stevig deeg
  • Laat rusten in een kom met een doek er overheen, minstens15 minuten
  • Wrijf je handen in met bloem, pak het deeg en rol het uit, met de hand of een deegroller
  • "Knijp" er nu stukjes vanaf van rond 1 cm
  • Leg deze op een goed met bloem bestoven plaats
  • Kook in water of soep. Ze zijn gaar wanner ze boven komen drijven. Klaar!

Ingrediënten

60 gram Bloem
1 Ei
snufje Zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Mattarello (deegroller)