Recept van Mats - Kiprollade met een Indonesische twist
Lekker eens iets anders - Hoofdgerecht - 4 personen

Voorbereiding een dag van tevoren:
- Alle kruiden fijnstampen in een vijzel
- Olie en zoete ketjap toevoegen
- Vlees insmeren met het mengsel
- Strak inpakken in huishoudfolie
- 24 uur laten marineren in de koelkast
Bereiding:
- de rollade in een braadpan rondom aanbakken in wat olie
- In een braadslede in de oven plaatsen
- Af en toe arroseren (overgieten) met een mengsel van half olie en half ketjap
- 45 minuten braden tot een kerntemperatuur van 62,5 graden. Klaar!
Ingrediënten
1 stuk(s) |
per 500g
|
€ 8,45 | |
2 tn. | Knoflook | ||
1 el. | Gehakt citroengras (sereh) | ||
1 el. | Gehakte gember | ||
2 el. | Ketjap manis | ||
3 el. | Rijstolie | ||
2 | Kleine Spaanse pepertjes | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Vijzel | |||
Oven | |||
Huishoudfolie | |||
Cocotte | |||
Kernthermometer |