Recept van Mats - Kiprollade met een Indonesische twist

Lekker eens iets anders - Hoofdgerecht - 4 personen

Kiprollade met een Indonesische twist

Voorbereiding een dag van tevoren:

  • Alle kruiden fijnstampen in een vijzel
  • Olie en zoete ketjap toevoegen
  • Vlees insmeren met het mengsel
  • Strak inpakken in huishoudfolie
  • 24 uur laten marineren in de koelkast

kiprollade

Bereiding:

  • de rollade in een braadpan rondom aanbakken in wat olie
  • In een braadslede in de oven plaatsen
  • Af en toe arroseren (overgieten) met een mengsel van half olie en half ketjap
  • 45 minuten braden tot een kerntemperatuur van 62,5 graden. Klaar!

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 500g
€ 7,85
2 tn. Knoflook
1 el. Gehakt citroengras (sereh)
1 el. Gehakte gember
2 el. Ketjap manis
3 el. Rijstolie
2 Kleine Spaanse pepertjes
1 stuk(s)
€ 19,95
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vijzel
Oven
Huishoudfolie
Cocotte