Recept van erik - Kwartels met spruitjessalade en cranberryvinaigrette

Recept met een ster - Hoofgerecht - 4 personen

Kwartels met spruitjessalade en cranberryvinaigrette

De kwartels:

  • Kwartelborsten en -poten voorzichtig scheiden
  • De borsten op smaak brengen met zout & peper
  • Bestuiven met bloem
  • In een koekenpan met hete geklaarde boter aan de huidzijde van een lekker korstje voorzien
  • Vuur laag, borst omdraaien en 5 minuten garen
  • Poten in een tweede koekenpannetje in geklaarde boter aanbraden 
  • Op smaak brengen met zout en peper
  • Gaar braden en steeds omdraaien

De dressing:

  • Maak een dressing met de 
  • Warme gevogeltefond 
  • Balsamico 
  • Druivenpitolie

De spruitjessalade:

  • Spruitjes wassen en de stronk hoog afsnijden
  • Grotere blaadjes verwijderen
  • Alle ander blaadjes van de stronk afhalen 
  • Koken in zout water en blancheren om de kleur te behouden (na een minuut of twee uit het kokende water vissen en laten schrikken in een bak met ijswater)
  • Afgieten en uit laten lekken
  • Toevoegen aan de saus en even omscheppen
  • Weer uit laten lekken

De vinaigrette:

  • Maak een vinaigrette (klik voor advies) van:
  • Warme port
  • Warme fond
  • Balsamico
  • Cranberrycompote
  • Gember
  • Beetje zout
  • Als laatste de olie

Borden opmaken:
Zie afbeelding.

Wijntip:
Hmm... iets uit Rheinhessen leek on een goed idee: Blanc de Noirs, Spätburgunder Weingut J. Bäder, Wendelsheim. Een wijn met een topstructuur. Vol vruchten en toch mooi fris.

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch

Hulst Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner .

Ingrediënten

Kwartels:

2 kwartels
€ 12,20
100 ml Geklaarde boter
naar behoeven Bloem
naar smaak Zout & peper

Spruitjessalade:

400 gram Spruitjes
125 ml Gevogeltefond (fond blanc de volaille- klik voor recept)
1 el. Balsamico
2 el. Druivenpitolie
1 el. Pijnboompitten, geroosterd

Voor de vinaigrette:

60 ml Rode port
60 ml Gevogeltefond (fond blanc de volaille)
4 el. Balsamico
2 el. Druivenpitolie
0,5 el. Zeer fijn gehakte stemgember
2 el. Cranberrycompote (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan 2
Zeef