Recept van erik - Kwartels met spruitjessalade en cranberryvinaigrette
Recept met een ster - Hoofgerecht - 4 personen

De kwartels:
- Kwartelborsten en -poten voorzichtig scheiden
- De borsten op smaak brengen met zout & peper
- Bestuiven met bloem
- In een koekenpan met hete geklaarde boter aan de huidzijde van een lekker korstje voorzien
- Vuur laag, borst omdraaien en 5 minuten garen
- Poten in een tweede koekenpannetje in geklaarde boter aanbraden
- Op smaak brengen met zout en peper
- Gaar braden en steeds omdraaien
De dressing:
- Maak een dressing met de
- Warme gevogeltefond
- Balsamico
- Druivenpitolie
De spruitjessalade:
- Spruitjes wassen en de stronk hoog afsnijden
- Grotere blaadjes verwijderen
- Alle ander blaadjes van de stronk afhalen
- Koken in zout water en blancheren om de kleur te behouden (na een minuut of twee uit het kokende water vissen en laten schrikken in een bak met ijswater)
- Afgieten en uit laten lekken
- Toevoegen aan de saus en even omscheppen
- Weer uit laten lekken
De vinaigrette:
- Maak een vinaigrette (klik voor advies) van:
- Warme port
- Warme fond
- Balsamico
- Cranberrycompote
- Gember
- Beetje zout
- Als laatste de olie
Borden opmaken:
Zie afbeelding.
Wijntip:
Hmm... iets uit Rheinhessen leek on een goed idee: Blanc de Noirs, Spätburgunder Weingut J. Bäder, Wendelsheim. Een wijn met een topstructuur. Vol vruchten en toch mooi fris.
Dit recept is leuk voor uw paasbrunch
Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner .
Ingrediënten
Kwartels: |
|||
2 kwartels |
|
€ 12,50 | |
100 ml | Geklaarde boter | ||
naar behoeven | Bloem | ||
naar smaak | Zout & peper | ||
Spruitjessalade: |
|||
400 gram | Spruitjes | ||
125 ml | Gevogeltefond (fond blanc de volaille- klik voor recept) | ||
1 el. | Balsamico | ||
2 el. | Druivenpitolie | ||
1 el. | Pijnboompitten, geroosterd | ||
Voor de vinaigrette: |
|||
60 ml | Rode port | ||
60 ml | Gevogeltefond (fond blanc de volaille) | ||
4 el. | Balsamico | ||
2 el. | Druivenpitolie | ||
0,5 el. | Zeer fijn gehakte stemgember | ||
2 el. | Cranberrycompote (klik voor recept) | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Koekenpan | 2 | ||
Zeef |