Recept van Erik - Salade scampi's, grapefruit en kapucijners

Recept met een ster - Voorgerecht - 6 personen

Salade scampi's, grapefruit en kapucijners
  • Maak een mooie mayonaise
  • Dop de kapucijners en kook ze met de salieblaadjes  in 9 minuten beetgaar
  • Giet ze af en laat ze afkoelen
  • Maak een dressing met de mayonaise, de room, de wijn, de mosterd en de gembersiroop
  • Snij de buitenste schil van de grapefruit en het witte gedeelte volledig weg, zodat het vruchtvlees zichtbaar is
  • Snij de partjes van de grapefruit los van de velletjes
  • Verwijder de pitjes uit de kale partjes
  • Vermeng de kapucijners, de grapefruit en de scampi's 
  • Maak op de borden een bedje van gemengde sla
  • Drappeer daar het scampimengsel overheen
  • Garneer af met een gekookt kwarteleitje, een partje cactusvijg, wat peterselie en wat citroenmelisse. Hier en daar een vlokje zwart zout staat leuk.
  • Serveer de dressing apart

Kapucijners

Ingrediënten

300 gram Verse kapucijners

Maak een keuze

700 gram
per 1000g
€ 25,30
700 gram
per 1000g
€ 20,20
700 gram
per 1000g
€ 21,90

En verder:

1 Zwart zout
2 Rode grapefruit
paar toefjes Peterselie
1 Cactusvijg
paar blaadjes Gemengde sla (zonder ui)
8 bladen Witlof
8 Kwarteleieren
3 el. Mayonaise
2 el. Stemgembersiroop
3 blaadjes Salie
1 el. Witte wijn
1 naar smaak
80 ml Room
2 el. Grove mosterd
paar blaadjes Citroenmelisse
Producten