Recept van Erik - Visfilet van witvis met raapstelen

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Visfilet van witvis met raapstelen

Dit is culinair excelleren in je eigen keuken. Voel jezelf een Gault Millaut vermelding waard!

Voorbereiding:

  • Maak een mooie aardappelpuree zoals in het recept
  • Snij de visfilets een beetje op maat
  • Blancheer de raapstelen, giet  ze af en houd ze warm
  • Snij de sjalot ragfijn
  • Zet aan in een sauteuse met een flinke dot boter
  • Afblussen met witte wijn en kreeftenfond
  • Room toevoegen
  • Reduceren  (in laten dampen) tot een lobbige saus is ontstaan

Ondertussen:

  • Braad de visfilets voorzichtig om en om op een grillplaat of op het rooster van uw barbecue
  • Rivierkreeftenstaarten even opwarmen met wat boter in een pannetje

Serveren:

  • Portioneer de puree met een vierkante garneerring

Wijntip:

Een Riesling, een Pouilly Loché, een Jurançon. Ook een Grüner Veltliner zou hier niet misstaan.

Ingrediënten

naar behoeven Witte wijn
200 ml Room
naar behoeven Kreeftenfond
600 gram Aardappelpuree (klik voor recept)
1 Sjalot
naar behoeven Boter
100 gram Rivierkreeftenstaarten (klik voor advies)
naar smaak Peper & zout uit de molen

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 200g
€ 3,40
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,45
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,45
4 stuk(s)
per 200g
€ 7,35
4 stuk(s)
per 200g
€ 7,80
4 Andere dunne visfilets (schol, tong, schar, etc)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecueschep
Grillplaat
Garneerring
Sauteuse