Recept van Erik - Visfilet van witvis met raapstelen
Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Dit is culinair excelleren in je eigen keuken. Voel jezelf een Gault Millaut vermelding waard!
Voorbereiding:
- Maak een mooie aardappelpuree zoals in het recept
- Snij de visfilets een beetje op maat
- Blancheer de raapstelen, giet ze af en houd ze warm
- Snij de sjalot ragfijn
- Zet aan in een sauteuse met een flinke dot boter
- Afblussen met witte wijn en kreeftenfond
- Room toevoegen
- Reduceren (in laten dampen) tot een lobbige saus is ontstaan
Ondertussen:
- Braad de visfilets voorzichtig om en om op een grillplaat of op het rooster van uw barbecue
- Rivierkreeftenstaarten even opwarmen met wat boter in een pannetje
Serveren:
- Portioneer de puree met een vierkante garneerring
Wijntip:
Een Riesling, een Pouilly Loché, een Jurançon. Ook een Grüner Veltliner zou hier niet misstaan.
Ingrediënten
naar behoeven | Witte wijn | ||
200 ml | Room | ||
naar behoeven | Kreeftenfond | ||
600 gram | Aardappelpuree (klik voor recept) | ||
1 | Sjalot | ||
naar behoeven | Boter | ||
100 gram | Rivierkreeftenstaarten (klik voor advies) | ||
naar smaak | Peper & zout uit de molen | ||
Maak een keuze: |
|||
4 stuk(s) |
Pangafilet
per 200g
|
||
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 6,60 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 6,60 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 6,95 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 8,00 | |
4 | Andere dunne visfilets (schol, tong, schar, etc) | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Barbecue - BBQ | |||
Barbecueschep | |||
Grillplaat | |||
Garneerring | |||
Sauteuse |