Recept van Mats - Kalkoenfilet en tigerprawns, venkel en zachte tarwe

Mooie surf & turf - Hoofdgerecht - 4 personen

Kalkoenfilet en tigerprawns, venkel en zachte tarwe

Leuk gerecht met een interessante samenstelling van schaaldieren en gevogelte.

Voorbereiding:

  • Snij de kalkoenfilet in handzame lapjes
  • Kruid ze met zout en peper of met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix
  • Snij de venkel in blokjes van 2x2x2 cm
  • Kook ze in zout water (allen het lichte gedeelte)

Bereiding:

  • Laat een ui aanzweten in wat boter in een sauteuse
  • Blus af met witte wijn
  • Laat indampen
  • Giet af door een zeef in een nieuwe pan
  • Voeg de room toe 
  • Laat indampen tot een lobbige saus
  • Voeg 2 minuten voor het einde de gamba's toe
  • Grill ondertussen de kalkoenfilets op een grillplaat of op de barbecue
  • Garneer af met de "vlokken" bladselderij. Klaar!
  • Serveer met de gekookte zachte tarwe en de gekookte venkel (zie foto)

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 gamba's per persoon
per 1000g
€ 25,30
8 gamba's per persoon
per 1000g
€ 20,20
6 gamba's per persoon
per 1000g
€ 21,90

En verder:

3 stuk(s)
per 150g
€ 2,70
450 gram
per 900g
€ 13,35
250 gram Zachte tarwe
500 gram Venkel
1 Sjalot, fijn gehakt
15 gram Bladselderij, grof gehakt
1 Boter
naar behoeven Kreeftenfond (klik voor advies)
scheut Witte wijn
200 ml Room
naar smaak Zout & peper
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Sauteuse 2
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Zeef