Recept van Vika - Aardbeien in balsamicomarinade met slagroom

Het geheim van de kok is vaak iets kleins - Nagerecht - 4 personen

Aardbeien in balsamicomarinade met slagroom

Wist u dat aardbeien lekkerder worden als u ze voor het serveren even door de azijn haalt? Ja hoor, het is geen grap - aardbeien worden door toevoeging van zuur even "opgeschrikt" waarna ze hun heerlijke aroma veel beter vrijgeven.

Bereiding:

  • Aarbeien schoonmaken
  • Mengsel maken met suiker, water en balsamicoazijn. Suiker goed laten oplossen
  • Aardbeien aanmaken met het mengsel en een half uurtje laten staan op kamertemperatuur
  • In porties verdelen
  • Toef slagroom erop - klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

400 gram Aardbeien
2 el. Balsamico
4 el. Suiker
2 el. Water
0,5 liter Slagroom, geklopt