Recept van Yvonne - Lunchsalade met feta en icebergsla
Heerlijk tussendoor op een zonnige dag - Maaltijdsalade - 4 personen

- Verwijder het vruchtvlees uit het plakje citroen en doe het in een mengkom
- Snij de icebergsla in dunne reepjes en voeg het bij de citroen
- Snij de tomaat in blokjes en doe deze ook in de kom
- Voeg de maïs toe
- Snij de feta in blokjes en voeg toe
- Maak van de mayonaise, de mosterd, de room en de witte wijn een samenhangende saus. Wilt u deze iets dikker hebben, klop de room dan van tevoren even iets op
- Voeg de saus bij de salade
- Doe de tuinkruiden erbij en spatel voorzichtig om. Klaar!
Wijntip:
Ooooh, weet u wat hier lekker bij is? Een witte slobberwijn, aangelengd 50/50 met tonic. Niet doorvertellen!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Ingrediënten
1 el. | Gehakte verse koriander | ||
1 el. | Gehakte verse peterselie | ||
100 gram | Feta in blokjes | ||
0,5 krop | Icebergsla | ||
1 plake | Citroen | ||
1 | Tomaat in blokjes | ||
3 el. | Zoete mais uit blik | ||
1 tl. | Mosterd | ||
1 el. | Mayonaise | ||
3 el. | Room | ||
1 el. | Witte wijn |