Recept van Yvonne - Lunchsalade met feta en icebergsla

Heerlijk tussendoor op een zonnige dag - Maaltijdsalade - 4 personen

Lunchsalade met feta en icebergsla
  • Verwijder het vruchtvlees uit  het plakje citroen en doe het in een mengkom
  • Snij de icebergsla in dunne reepjes en voeg het bij de citroen
  • Snij de tomaat in blokjes en doe deze ook in de kom
  • Voeg de maïs toe
  • Snij de feta in blokjes en voeg toe
  • Maak van de mayonaise, de mosterd, de room en de witte wijn een samenhangende saus. Wilt u deze iets dikker hebben, klop de room dan van tevoren even iets op
  • Voeg de saus bij de salade
  • Doe de tuinkruiden erbij en spatel voorzichtig om. Klaar!

Wijntip:
Ooooh, weet u wat hier lekker bij is? Een witte slobberwijn, aangelengd 50/50 met tonic. Niet doorvertellen!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

1 el. Gehakte verse koriander
1 el. Gehakte verse peterselie
100 gram Feta in blokjes
0,5 krop Icebergsla
1 plake Citroen
1 Tomaat in blokjes
3 el. Zoete mais uit blik
1 tl. Mosterd
1 el. Mayonaise
3 el. Room
1 el. Witte wijn