Recept van Yvonne - Zomerse vleessalade

Hoofdgerecht - 4 personen

Zomerse vleessalade

Vaak ben je snel geneigd in de supermarkt je hand uit te steken naar een lekker gemakkelijk kant-en-klaar potje. En toch is eigengemaakt zoveel duurzamer, lekkerder en gezonder!

.

.

yvonne eet smakelijk

Ingrediënten

Maak een keuze:

200 gram
per 1400g
€ 36,55
200 gram Kalfsmuis blank

En verder:

1 stengel Bleekselderij
1 fles Droge witte wijn
2 bl. Laurier
6 bl. Salie
3 Kruidnagels
1 tl. Kappertjes
1 el. Zure augurkjes
paar druppels Citroensap
naar smaak Zout
naar smaak Peper
1 el. Mayonaise (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Hakmolen
Vershoudfolie
Zeef

Stap voor stap

Marineren

Zomerse vleessalade

Leg de runder- of kalfsmuis in een niet al te ruime bak

Zomerse vleessalade
  • Voeg witte wijn, de selderijstengel (in blokjes gesneden) de laurierblaadjes de kruidnagels en de salie toe
  • Bedek de schaal met huishoudfolie en plaats in de koelkast om minstens 12 uur te marineren

Filteren

Zomerse vleessalade
  • Breng de muis nu over in een pan
  • Zeef de marinade en voeg deze toe aan het vlees

Koken

Zomerse vleessalade

Voeg water toe om het vlees volledig onder vloeistof te hebben staan

Zomerse vleessalade
  • Zout het vocht
  • Breng aan de kook
  • Kook een uur lang

Afkoelen

Zomerse vleessalade
  • Haal het vlees uit de pan 
  • Breng het vlees terug naar kamertemperatuur en zet het daarna een uur in de koelkast om stevig te worden

Zomerse vleessalade

Snij het vlees in plakken

Zomerse vleessalade

en dan in reepjes

Zomerse vleessalade

en dan in blokjes.

Zomerse vleessalade

Dot mayonaise erbij...

Zomerse vleessalade

Een paar fijngehakte zure augurkjes

Zomerse vleessalade

en wat kappertjes

Zomerse vleessalade

Even op smaak brengen met zout en peper en goed vermengen. Klaar! De rest is een kwestie van geduld - de salade zou nu eigenijk een dag in de koelkast moeten blijven on nog smeuïger en smakelijker te worden maar ja, wie houdt dat nou vol...?