Recept van Blu d'Appolito - Filodeegsnoepje met rijst en bruine bonen

Amuse - Per persoon

Filodeegsnoepje met rijst en bruine bonen

Ingrediënten

1 forse el. Moros y cristianos (klik voor recept)
1 Filodeeg 30x30cm
1 takje Verse koriander, gehakt

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven
Staafmixer

Stap voor stap

De Cubaanse specialiteit "moros con cristianos" stamt uit de tijd dat de musulmaanse Moren zij aan zij met de katholieke Spanjaarden leefden. De bonen vertegenwoordigen de Moren. de rijst de Spanjaarden.  Moros y cristianos wordt vaak gegeten in combinatie een andere Cubaanse klassieker: Ropa vieja ( Klik hier voor het recept ).  Wij gaan er dit keer anders mee om - we gaan ze pureren en omtoveren tot een origineel "snoepje" als amuse gueule of tussendoortje.

Filodeegsnoepje met rijst en bruine bonen
  • Maak een "moros en crisitanos" (zie recept)
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Hak de koriander
  • Voeg de koriander bij de rijst en pureer het geheel met een staafmixer
  • Snij per persoon een vel filodeeg van 30 x 30 centimeter af
  • Leg op het filodeegblad een flinke prop van het mengsel

Bereiding

Filodeegsnoepje met rijst en bruine bonen
  • Vouw het blad naar het midden dicht en sluit het af met een natgemaakt sliertje deeg
  • Zet in de oven en bak gedurende 10 minuten mooi goudbruin

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant