Recept van Erik - Gamba's met kadayif

Voorgerecht of amuse - 6 personen

Gamba's met kadayif

Een lekker voorafje. Kadayif vindt u in de Turkse of Arabische winkel.

kadayif

Kadayif

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 gamba's per persoon
per 1000g
€ 25,30
1 gamba's per persoon
per 1000g
€ 21,90

En verder:

1 tn. Knoflook
. Ghee

Maak een keuze:

. Tamarindesiroop
. Moerbeisiroop
. Johannesbroodsiroop
. Granaatapppelsiroop
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Ovenschaal 6
Knoflookpers

Stap voor stap

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Als u bent begonnen met ongepelde gamba's: Pel de gamba's en laat de staart eraan zitten.
  • Pers wat knoflook over de gamba's
  • Maak uw handen goed vet met ghee of geklaarde boter en pluk de kadayif uit elkaar
  • Wikkel de gamba's erin (zorg voor een gelijkmatige verdeling)
  • Plaats ze op vuurvaste schaaltjes en 
  • plaats ze in de hete oven
  • Bak 8-10 minuten tot de kadayif goud ruin en de gamba's gaar zijn
  • Garneer af met een sliertje siroop naar keuze. Klaar!