Recept van Sophia Meesen - Speenvarkenkoteletjes van de grill met lontong en sugo

Hoezo, lontong kan alleen bij Aziatisch? - Barbecuerecept - 6 personen

Speenvarkenkoteletjes van de grill met lontong en sugo

Lontong is samengeperste, meestal gekneusde rijst, die eerst wordt gekookt, daarna wordt verpakt  (traditioneel in bananenblad), dan wordt gestoomd en vervolgens in blokjes of kleine taartjes wordt gesneden en wordt geserveerd ter vervanging van "gewone" rijst. Meestal zien we het in de toko of in een Indonesische restaurant. En dat is jammer. er is zoveel meer te doen met lontong. Zie bijvoorbeeld dit recept.

Voorbereiding:

  • Maak een mooi sugo zoals aangegeven in het recept
  • Kruid de speenvarkenkoteletjes met zout en peper of met onze heerlijke meerdanvlees.nl-vleeskruidenmix
  • Wrijf ze in met wat olijfolie en laat ze rusten
  • Kook ondertussen de zakjes lontong (ongeveer 2 uur)
  • Laat de lontong uitlekken en afkoelen

Bereiding:

  • Grill de speenvarkenkoteletjes op een matig tot hete grill, ongeveer 3-4 minuten per zijde, tot een kerntemperatuur van 60 graden.
  • Haal ze van de grill en laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
  • Verwarm ondertussen de lontong en de sugo in de magnetron. Klaar!

Ingrediënten

12 stuk(s)
per 100g
€ 2,20
3 zakjes Lontong
250 ml Sugo, Italiaanse tomatensaus (klik voor recept)
1 stuk(s)
€ 1,30
1 Olijfolie
1 stuk(s)
€ 19,95
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Zilverpapier
Magnetron