Recept van Erik - Gepocheerde zeewolffilet met kreeftenboter
Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Voorbereiding:
- Snij de selderijknol doormidden en haal uit het dikste gedeelte 4 dunne plakjes
- Kook deze in zout water met steranijs tot ze gaar zijnSnij de selderijstengel in flinterdunne plakjes en stoof deze in een klein beetje boter op een laag pitje
- Hak de sjalot fijn en laat deze glaig worden in wat boter op een laag pitje
- Maak pocheervocht van kreeftenfond, salie, witte wijn, klein scheutje azijn, laurier en peperkorrels
- Leg de plakken selderijknol op hete borden en hou warm
Ingrediënten
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 5,55 | |
naar behoeven | Witte wijn | ||
0,5 | Sjalot | ||
3-4 | Zwarte-peperkorrels | ||
1 | Knolselderij | ||
2-3 blaadjes | Laurier | ||
2-3 blaadjes | Salie | ||
naar behoeven | Azijn | ||
1 stengel | Bleekselderij | ||
naar behoeven | Boter | ||
naar behoeven | Kreeftenfond (klik voor advies) | ||
1 | Steranijs | ||
naar smaak | Zout & peper | ||
Stap voor stap
Bereiding:
- Pocheer de vis in in het vocht, 2-3 minuten aan weerszijden
- Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg op de plakken selderijknol
- Ondertussen: zet de sjalot weer op het vuur en verwarm op hoog vuur
- Deglaceer (blus af) met witte wijn en kreeftenfond
- Reduceer (laat indampen)
- Haal van de warmtebron af en monteer (klop op met stukjes koude boter) tot een mooie lobbige saus ontstaat
Wijntip:

Een frisse, witte wijn. Bijvoorbeeld een Pouilly Fumé of een Sancerre van de silexgrond.