Recept van Erik - Gepocheerde zeewolffilet met kreeftenboter

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Gepocheerde zeewolffilet met kreeftenboter

Voorbereiding:

  • Snij de selderijknol doormidden en haal uit het dikste gedeelte 4 dunne plakjes
  • Kook deze in zout water met steranijs tot ze gaar zijnSnij de selderijstengel in flinterdunne plakjes en stoof deze in een klein beetje boter op een laag pitje
  • Hak de sjalot fijn en laat deze glaig worden in wat boter op een laag pitje
  • Maak pocheervocht van kreeftenfond, salie, witte wijn, klein scheutje azijn, laurier en peperkorrels
  • Leg de plakken selderijknol op hete borden en hou warm

Ingrediënten

4 stuk(s)
per 150g
€ 5,55
naar behoeven Witte wijn
0,5 Sjalot
3-4 Zwarte-peperkorrels
1 Knolselderij
2-3 blaadjes Laurier
2-3 blaadjes Salie
naar behoeven Azijn
1 stengel Bleekselderij
naar behoeven Boter
naar behoeven Kreeftenfond (klik voor advies)
1 Steranijs
naar smaak Zout & peper
Producten

Stap voor stap

Bereiding:

  • Pocheer de vis in in het vocht, 2-3 minuten aan weerszijden
  • Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg op de plakken selderijknol
  • Ondertussen: zet de sjalot weer op het vuur en verwarm op hoog vuur
  • Deglaceer (blus af) met witte wijn en kreeftenfond
  • Reduceer (laat indampen)
  • Haal van de warmtebron af en monteer (klop op met stukjes koude boter) tot een mooie lobbige saus ontstaat

Wijntip:

Gepocheerde zeewolffilet met kreeftenboter

Een frisse, witte wijn. Bijvoorbeeld een Pouilly Fumé of een Sancerre van de silexgrond.