Recept van Katya Afanasieva - Gevulde aubergines (melanzane ripiene, melanzane a barchetta)

Hoofdgerecht - 4 personen

Gevulde aubergines (melanzane ripiene, melanzane a barchetta)

De aubergines
Tja, het oude verhaal...als u van die lekkere grote, dikke aubergines haalt bij de supermarkt (zie afbeelding), dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine aubergines die een hoop zon en weinig vocht hebben gehad. Als u die kunt vinden, hoera! 

Ingrediënten

4 Middelgrote aubergines
350g Snoeptomaatjes
15 Zwarte rijpe olijven
10 Kappertjes
2 tn. Knoflook
naar behoeven Olijfolie
8 blaadjes Basilicum
1 stuk(s)
€ 3,15
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan
Ovenschaal
Oven

Stap voor stap

Gevulde aubergines (melanzane ripiene, melanzane a barchetta)

Voorbereiding

Gevulde aubergines (melanzane ripiene, melanzane a barchetta)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de aubergines in de lengte in tweeën
  • Haal het zachte vruchtvlees er voorzichtig zoveel mogelijk uit
  • Zout de auberginehelften en het vruchtvlees en laat een uur trekken
  • Spoel af onder stromend water en laat goed uitlekken. Knijp het vruchtvlees voorzichtig uit
  • Snij het vruchtvlees in blokjes
  • Bak aubergines en het vruchtvlees in een koekenpan met een flinke bodem olijfolie. U zult zien dat de olijfolie eerst wordt opgezogen en later weer wordt afgestaan door het vruchtvlees

Maak de saus

Gevulde aubergines (melanzane ripiene, melanzane a barchetta)
  • Doe wat olijfolie in een pannetje
  • Fruit de knoflook ietsjes aan (niet laten verkleuren)
  • Voeg de kappertjes toe
  • en daarna de tomaatjes 
  • Laat reduceren tot een mooie saus
  • Voeg de blokjes vruchtvlees toe en laat enkele minuten doorstoven
  • Breng op smaak met peper, zout en de basilicumblaadjes

Bereiding

  • Snij de mozzarella in blokjes
  • Leg de auberginehelften in een ovenschaal
  • Vul ze met de saus
  • Leg de olijven (ontpit) en de mozzarellablokjes er bovenop
  • Zet het geheel in de oven
  • Bak tot de mozzarella gesmolten is. Klaar!

Serveertip

Gevulde aubergines (melanzane ripiene, melanzane a barchetta)

Serveer eventueel met wat couscous. Zie afbeelding.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant