Recept van Erik - Kalkoenfilet aan stuk gebraden

Hoofdgerecht - 6-10 personen

Kalkoenfilet aan stuk gebraden

Kalkoenfilet in zijn geheel gebraden. Een heerlijke afwisseling. Mooi mager vlees. Snijdt prachtig, presenteert perfect.

Bereiding:

  • Kruid de kalkoenfilet met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix of met peper en zout
  • Zet een braadpan (cocotte) op het vuur en doe de boter erin
  • Braad de kalkoen filet rondom snel aan
  • Doe de deksel op de pan eb verlaag de warmtebron
  • Braad de kalkoenfilet zachtjes tot een kerntemperatuur van 62 graden is bereikt.
  • Haal het vlees uit de pan
  • Blus de jus af met water of gevogeltefond
  • Roer de bakresten en baksuikers goed los
  • Laat even inkoken
  • Klaar!

Serveertip:

  • Trancheer aan tafel
  • Filter de jus en serveer die erbij
  • Lekker met een gekookte aardappel 

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 900g
€ 13,35
1 stuk(s)
€ 1,30
150g Geklaarde boter (klik voor advies)
1 stuk(s)
€ 19,95
eventueel Gevogeltefond (fond blanc de volaille - klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte