Recept van Mats - Tofu op Thaise wijze

met gele curry - Hoofdgerecht - 6 personen

Tofu op Thaise wijze

Bereiding:

  • Snipper de ui en fruit deze in een wok met wat rijstolie
  • Snij de tofu Parmentier (klik voor advies) of nog iets grover 
  • Kruid de tofublokjes met peper en zout
  • Voeg de blokjes bij de olie in de wok en bak de blokjes tot ze een lichtbruin kleurtje krijgen en wat steviger aanvoelen
  • Snij de wortel en de paprika Julienne (klik voor advies) 
  • Fruit ze even mee met de tofu
  • Snij de harde delen uit de koolbladeren julienne en voeg ze er bij
  • Laat ook even meefruiten
  •  Verwijder alles uit de olie met een schuimspaan
  • Voeg nu de gele curry bij de olie en bak even los
  • Voeg alles weer toe
  • Schep een paar keer goed om
  • Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook
  • Stoof gedurende 2 minuten
  • Snij de rest van de koolbladeren in repen en voeg ze toe
  • Schep een paar keer om.
  • Breng op smaak met wat zout en eventueel peper. Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

800g Tofu
8 bladen Chinese kool
6 hele tn. Knoflook
1 Grote ui, gesnipperd
1 blik Kokosmelk
2 Grote rode paprika's in reepjes
2 Winterpenen in reepjes
naar behoeven Rijstolie
140g Thaise gele curry
naar smaak Zout & peper uit de molen

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Wok
Schuimspaan