Recept van Mats - Spies van scampi's met Andalusische rijst

Een eenvoudig en lekker gerechtje - Hoofdgerecht - 4 personen

Spies van scampi's met Andalusische rijst

Een eenvoudig en lekker gerechtje. Zelfs mensen die niet gek zijn op vis kunnen dit vaak zeer waarderen.

 Eet smakelijk Mats

Handtekening mats

 

Ingrediënten

Maak een keuze:

16 stuk(s)
€ 5,60
16
per 1000g
€ 25,30
24
per 1000g
€ 19,35
16
per 1000g
€ 21,90

En verder:

1 grote soepkom Paellarijst of pandanrijst
1 Rode paprika
50 gram Gestoofde tomatenpuree (klik hier)
naar behoeven Verse bieslook
flinke scheut Olijfolie
naar smaak Knoflook uit de pers
3 Jonge maiskolfjes
naar smaak Zout en peper uit de molen
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Knoflookpers
Vergiet
Bamboestokken
Vleespen

Stap voor stap

Voorbereiding:

  • Snijd de maiskolfjes in plakjes.
  • Hak 3 sprieten bieslook
  • Snijd de paprika in brunoise
  • Kook de rijst beetgaar in zout water en giet af in een vergiet.
  • Bak de tomatenpuree in olijfolie om de zure smaak te verwijderen (zie recept)
  • Voeg daarna nog wat olijfolie en de paprika toe
  • Stoof het geheel beetgaar
  • Rijg de scampi's aan 4 spiesen en kruid ze met wat peper en zout of met onze kruidenmix

Bereiding:

  • Grill de scampi's 1,5-2,5 minuut per zijde (afhankelijk van de maat) op een gloeiend hete grillplaat of barbecue
  • Knijp wat knoflook over de reeds gegrilde kant na het omdraaien van de spiesen
  • Voeg het paprika-tomaatmengsel bij de rijst, meng door elkaar tot een egaal geheel is verkregen
  • Voeg daarna de mais en de bieslook toe
  • Flink wat peper uit de molen erover heen. Klaar!

Serveertip:

Spies van scampi's met Andalusische rijst

Haal de scampi's van de spies, dresseer ze op een heet bord, serveer de rijst erbij. Serveer dit gerecht met een scheutje lekkere donkere olijfolie, het liefst "Extra Vergine" uit Apulië of Calabrië. Deze zuidelijke oliesoorten zijn veel intenser van smaak dan de noordelijke en centrale varianten door de enorme hoeveelheid zon die de olijven daar genieten en komen daarom beter tot hun recht bij grillgerechten, schaaldieren en knoflook.

Wijntip:

Spies van scampi's met Andalusische rijst

Een volle, ronde, witte wijn.