Recept van Erik - Visfilet met rivierkreeftjes en lamsoor
Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Supermooi gerecht. kan zó op tafel bij uw chic diner.
Voorbereiding:
- Controleer de vis goed op vel en graten.
- Hak de sjalot fijn
- Kook de knolselderij en de aardappel
- Kook de rivierkreeftjes en hou ze warm
Bereiding:
- Maak een gladde, vrij dunne puree van de aardappel, de knolselderij en een scheutje room. Breng op smaak met zout.
- Maak pocheervocht met de witte wijn, visfumet (hou iets over voor de saus), laurier, bladselderij, zwarte peperkorrels
- Laat de visfilets voorzichtig in de pan zakken en hou ze tegen de kook aan tot ze gaar zijn.
- Haal ze uit de bouillon en hou ze apart warm
- Maak de lamsoren warm in een pannetje met een klontje boter en hou ze warm
De saus:
- Zet ondertussen de andere helft van de sjalot aan met wat boter
- Blus af met een klein scheutje wijn en een klein scheutje visfumet
- Reduceer "à sec" (tot al het vocht op is)
- Giet de room in de pan en breng aan de kook
- Laat de room indampen tot hij lobbig wordt
- Giet de saus af door een zeef om de sjalot te verwijderen
Serveertip:
Neem hete borden. Maak een spiegel met de puree. Leg daarop een bedje van lamsoor en daar bovenop de gepocheerde vis. Werk af met de saus en de bieslook (zie afbeelding). Klaar!
Wijntip:
Een Riesling, een Pouilly Loché, een Jurançon. Ook een Grüner Veltliner zou hier niet misstaan.
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner .
Ingrediënten
200 ml | Witte wijn | ||
200 ml | Room | ||
400 ml | Visfond (klik voor recept) | ||
1 bl. | Laurier | ||
1 | Sjalot | ||
1 | Bladselderij | ||
10 | Zwarte-peperkorrels | ||
naar smaak | Peper & zout uit de molen | ||
Maak een keuze: |
|||
4 stuk(s) |
Pangafilet
per 150g
|
||
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 6,60 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,95 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 6,00 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 5,20 | |
600 gram | Zeeduivel | ||
4 | Andere visfilets (schol, tong, schar, etc) | ||
Voor de knolselderijpuree: |
|||
150 gram | Kruimige aardappel | ||
0,5 | Knolselderij | ||
En verder: |
|||
150 gram | Lamsoor | ||
4 | Rivierkreeftjes | ||
6 sprieten | Bieslook | ||
naar behoeven | Boter | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Sauteuse | |||
Sautoir | |||
Zeef | |||
Staafmixer | |||
Groentenmolen |