Recept van Mats - Daal Gosht

Uit de traditionele Indiase keuken - Hoofgerecht - 6 personen

Daal Gosht

Daal gosht is een combinatieschotel van vlees en linzen. Je bent er wel even druk mee (hoe langer het stooft, des te lekkerder wordt het) maar moeilijk is het zeer zeker niet.

Voorbereiding met lamsschouder of poulet:

  • Bent u begonnen met lamsschouder, haal het vlees dan van het bot en snij het in grove stukken
  • Doe een el. van elke soort olie in een pan en braad hier de stukken vlees snel aan op hoog vuur
  • Breng op smaak met zout
  • Voeg (net genoeg) water toe en stoof op een zachte pit het vlees gaar
  • Voeg de linzen en mungbonen toe, schep een paar keer door elkaar en haal van het vuur af

Voorbereiding met gehakt:

  • Doe een el. van elke soort olie in een pan en braad hier het gehakt snel aan op hoog vuur
  • Voeg de linzen en mungbonen toe, schep een paar keer door elkaar en haal van het vuur af.

Bereiding:

  • Snij de uien in halve ringen
  • Zet ze op aan met de rest van de olie tot de ui goudkleurig is
  • Voeg de gember en de knoflook toe en bak deze even mee
  • Voeg nu alle droge kruiden toe bak het geheel tot de olie zich afscheidt van het mengsel
  • Voeg nu het vlees en de linzen/mungbonen toe
  • Stoof de linzen en mungbonen gaar
  • Haal van het vuur
  • Voeg limesap toe
  • Breng op smaak met zout
  • Serveer met gehakt korianderblad, papadum en wat witte rijst. Zie afbeelding.

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 1000g
€ 20,20
1 stuk(s)
per 1000g
€ 26,15
1 stuk(s)
per 1200g
€ 22,75

En verder:

150g Mungbonen
100g Masur dal
100g Mung dal (gespleten mungbonen)
2 el. Kokosolie
2 el. Palmolie
2 Middelgrote uien
1 el. Fijngehakte en geplette gember
1 el. Fijngehakte en geplette knoflook
2 el. Korianderpoeder (ketoembar)
1 el. Komijnpoeder (djintan)
0,5 el. Turmericpoeder (koenjit)
1 el. Chilipoeder
1 el. Garam masala
1 Limesap
decoratie Korianderblad
snufje Asafoetida
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vijzel