Recept van Yvonne - Grietfilet met lentegroentetjes

Lekker fris en niet moeilijk - Hoofdgerecht - 4 personen

Grietfilet met lentegroentetjes

Op de afbeelding ziet u onze creatie op basis van grietfilets. U kunt gerust ook andere lekkere vissoorten gebruiken. Kijk in de ingrediëntenlijst wat we op voorraad hebben.

Voorbereiding:

  • Maak de groenten grondig schoon
  • Kook de bosuien en de penen in visfumet tot beetgaar en houd apart
  • Kook de krieltjes in de schil in zout water en houd apart
  • Stoof de cherrytomaatjes in een beetje olijfolie en een heel teentje knoflook en breng op smaak met zout

Bereiding:

  • Kruid de visfilets met zout en peper en haal ze even door de bloem
  • Zet een koekenpan op met ruimschoots geklaarde boter en bak de filets in een paar minuten goudbruin en gaar
  • Doe de groentetjes (behalve de tomaat) even in een pannetje met wat gesmolten boter en laat ze even glanzend worden

Wijntip:
Een koude witte met wat bloemen. Een Touraine bijvoorbeeld, uit de Loirevallei.

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 150g
€ 4,95
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,85
4 stuk(s)
per 150g
€ 2,55
600g Scholfilets
600g Tarbotfilets
600g Sliptongfilets
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,10
600g Grietfilet

En verder:

naar behoeven Olijfolie
naar behoeven Bloem
8 Bospenen
8 Bosuien
12 Krielaardappelen
12 Cherrytomaatjes
naar behoeven Geklaarde boter (klik voor advies)
1 liter Visfumet - fumet de poisson
1 tn. Knoflook
naar smaak Zout & peper
decoratie Bieslook
Producten