Recept van Yvonne - Grietfilet met lentegroentetjes
Lekker fris en niet moeilijk - Hoofdgerecht - 4 personen

Op de afbeelding ziet u onze creatie op basis van grietfilets. U kunt gerust ook andere lekkere vissoorten gebruiken. Kijk in de ingrediëntenlijst wat we op voorraad hebben.
Voorbereiding:
- Maak de groenten grondig schoon
- Kook de bosuien en de penen in visfumet tot beetgaar en houd apart
- Kook de krieltjes in de schil in zout water en houd apart
- Stoof de cherrytomaatjes in een beetje olijfolie en een heel teentje knoflook en breng op smaak met zout
Bereiding:
- Kruid de visfilets met zout en peper en haal ze even door de bloem
- Zet een koekenpan op met ruimschoots geklaarde boter en bak de filets in een paar minuten goudbruin en gaar
- Doe de groentetjes (behalve de tomaat) even in een pannetje met wat gesmolten boter en laat ze even glanzend worden
Wijntip:
Een koude witte met wat bloemen. Een Touraine bijvoorbeeld, uit de Loirevallei.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 5,95 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 6,00 | |
4 stuk(s) |
Pangafilet
per 150g
|
||
600g | Scholfilets | ||
600g | Tarbotfilets | ||
600g | Sliptongfilets | ||
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,95 | |
600g | Grietfilet | ||
En verder: |
|||
naar behoeven | Olijfolie | ||
naar behoeven | Bloem | ||
8 | Bospenen | ||
8 | Bosuien | ||
12 | Krielaardappelen | ||
12 | Cherrytomaatjes | ||
naar behoeven | Geklaarde boter (klik voor advies) | ||
1 liter | Visfumet - fumet de poisson | ||
1 tn. | Knoflook | ||
naar smaak | Zout & peper | ||
decoratie | Bieslook | ||