Recept van Yvonne - Steak met spekjes en champignons
Runderdikke-lende bijvoorbeeld - Hoofdgerecht - 4 personen

Kan van elke steak
Kies uit de lijst waar u het liefst mee wil werken. Het kan met een willekeurig stuk mooi mals rundvlees. Wij hebben (zie foto) gekozen voor een prachtige dikke lende van het rund.
Voorbereiding:
Snij de champignons in plakjes en het gerookte spek in reepjes of blokjes
Bereiding:
- Bak de champignons met de spekjes in hete geklaarde boter
- Breng op smaak en laat rusten op een warme plek.
- Kruid het vlees, als het al niet gekruid is. Gebruik hiervoor onze heerlijke meerdanvlees.nl-kruidenmix of uw eigen vertrouwde middel.
- Bak het vlees in zijn geheel in geklaarde boter, tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
- Leg het vlees op een niet te koude plek
- bedek het met aluminiumfolie
- en laat het een minuut of 3 rusten
- Blus het vet in de pan af met wat heet water.
- Laat iets inkoken, breng op smaak met wat zout indien nodig.
- Trancheer het vlees (als het zich daartoe leent)
Serveertip:
Serveer op een heet bord. Giet de gloeiende hete jus er overheen. Klaar!
Wijntip:
Een rustige, niet te parmantige rode wijn. Een Fleurie zou kunnen.
Ingrediënten
Kies uw steak: |
|||
4 stuk(s) |
per 500g
|
€ 16,00 | |
4 stuk(s) |
per 225g
|
€ 15,80 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 1400g
|
€ 34,60 | |
4 stuk(s) |
per 350g
|
€ 10,30 | |
8 stuk(s) |
per 100g
|
€ 2,95 | |
4 stuk(s) |
per 225g
|
€ 6,60 | |
8 stuk(s) |
per 120g
|
€ 3,35 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,70 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 9,25 | |
8 stuk(s) |
per 60g
|
€ 3,15 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,70 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 150g
|
€ 8,45 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 400g
|
€ 11,85 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 2000g
|
€ 48,40 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 7,45 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 5,20 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 4,95 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 1500g
|
€ 31,85 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,45 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 3,45 | |
1 stuk(s) |
per 100g
|
€ 2,60 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 5,05 | |
8 stuk(s) |
per 80g
|
€ 3,55 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 2000g
|
€ 87,70 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,70 | |
4 stuk(s) |
per 225g
|
€ 9,20 | |
4 stuk(s) |
per 175g
|
€ 5,75 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 1000g
|
€ 31,15 | |
Snij 4 x 200 gram |
per 200g
|
€ 6,95 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 8,20 | |
8 stuk(s) |
per 80g
|
€ 2,60 | |
8 stuk(s) |
per 80g
|
€ 4,30 | |
4 stuk(s) |
per 160g
|
€ 10,15 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 2200g
|
€ 119,95 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 1600g
|
€ 52,85 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 1100g
|
€ 25,75 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 2000g
|
€ 91,90 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 2100g
|
€ 77,55 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 2400g
|
€ 124,60 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 5000g
|
€ 138,25 | |
4 stuk(s) |
per 150g
|
€ 6,90 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 1000g
|
€ 39,00 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 3000g
|
€ 127,15 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 5000g
|
€ 244,85 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 10,25 | |
Snij 4 porties van 200 gram |
per 1000g
|
€ 41,55 | |
En verder: |
|||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
200 gram | Champignons | ||
150 gram in blokjes of reepjes |
per 1500g
|
€ 22,40 | |
naar behoeven | Geklaarde boter (klik voor advies) | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Kernthermometer | |||
Magnetron |