Recept van Yvonne - Steak met spekjes en champignons

Runderdikke-lende bijvoorbeeld - Hoofdgerecht - 4 personen

Steak met spekjes en champignons

Kan van elke steak
Kies uit de lijst waar u het liefst mee wil werken. Het kan met een willekeurig stuk mooi mals rundvlees. Wij hebben (zie foto) gekozen voor een prachtige dikke lende van het rund.

Voorbereiding:
Snij de champignons in plakjes en het gerookte spek in reepjes of blokjes

Champignons

Bereiding:

  • Bak de champignons met de spekjes in hete geklaarde boter
  • Breng op smaak en laat rusten op een warme plek.
  • Kruid het vlees, als het al niet gekruid is. Gebruik hiervoor onze heerlijke meerdanvlees.nl-kruidenmix of uw eigen vertrouwde middel.
  • Bak het vlees in zijn geheel in geklaarde boter, tot een  kerntemperatuur van 55 graden is bereikt. 

Meerdanvlees Oxo Good Grips kernthermometer

  • Leg het vlees op een niet te koude plek
  • bedek het met aluminiumfolie
  • en laat het een minuut of 3 rusten
  • Blus het vet in de pan af met wat heet water.
  • Laat iets inkoken, breng op smaak met wat zout indien nodig.
  • Trancheer het vlees (als het zich daartoe leent)

Trancheervork

Serveertip:
Serveer op een heet bord. Giet de gloeiende hete jus er overheen. Klaar!

Wijntip:
Een rustige, niet te parmantige rode wijn. Een Fleurie zou kunnen.

Wijntip

Ingrediënten

Kies uw steak:

4 stuk(s)
per 500g
€ 15,20
4 stuk(s)
per 225g
€ 14,80
Snij 4 porties van 200 gram
per 1400g
€ 33,75
4 stuk(s)
per 350g
€ 9,45
8 stuk(s)
per 100g
€ 3,05
4 stuk(s)
per 225g
€ 6,85
8 stuk(s)
per 120g
€ 3,25
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,60
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,65
4 stuk(s)
per 150g
€ 8,75
8 stuk(s)
per 60g
€ 2,95
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,55
4 stuk(s)
per 150g
€ 8,75
Snij 4 x 200 gram
per 150g
€ 8,00
Snij 4 x 200 gram
per 400g
€ 11,50
Snij 4 x 200 gram
per 2000g
€ 56,10
4 stuk(s)
per 200g
€ 8,30
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,10
4 stuk(s)
per 200g
€ 4,85
Snij 4 x 200 gram
per 1500g
€ 31,05
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,15
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,10
4 stuk(s)
per 150g
€ 3,40
1 stuk(s)
per 100g
€ 2,55
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,85
8 stuk(s)
per 80g
€ 3,65
Snij 4 x 200 gram
per 2000g
€ 74,20
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,70
4 stuk(s)
per 150g
€ 6,35
4 stuk(s)
per 225g
€ 8,95
4 stuk(s)
per 175g
€ 5,50
Snij 4 x 200 gram
per 1000g
€ 29,50
Snij 4 x 200 gram
per 200g
€ 6,60
Snij 4 x 200 gram
per 1000g
€ 38,80
4 stuk(s)
per 150g
€ 7,75
8 stuk(s)
per 80g
€ 2,55
8 stuk(s)
per 80g
€ 4,05
4 stuk(s)
per 160g
€ 9,60

En verder:

1 stuk(s)
€ 1,30
200 gram Champignons
150 gram in blokjes of reepjes
per 1500g
€ 18,55
naar behoeven Geklaarde boter (klik voor advies)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Kernthermometer
Magnetron