Recept van Mats - Rib-eye aan een stuk gebraden

Mals vlees voor een heerlijke steak - Bereidingsadvies - 6-10 personen

Rib-eye aan een stuk gebraden

Ribeye, hoe maak je die klaar in de pan?
Verschillende wegen leiden naar Rome. Dit recept is voor rib-eye als een heel stuk dat u zelf trancheert wanneer het gebraden is.

Kamertemperatuur
Zorg er altijd voor dat uw vlees op kamertemperatuur is voordat u gaat bakken. Hoe kouder het vlees in de kern, hoe moeilijker het is om het egaal te garen.

Kernthermometer
Altijd handig! Zo krijgt u uw vlees precies zoals u het hebben wilt. Voor een rib-eye moet u rekenen op een kerntemperatuur van rond de 50-55℃. Meer weten over kerntemperaturen en kernthermometers? Klik hier.

mats eet smakelijk

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 1000g
€ 33,75
1 stuk(s)
per 1000g
€ 28,65
1 stuk(s)
per 1600g
€ 42,60

En verder:

1 stuk(s)
€ 1,30
1 tn. Knoflook
naar behoeven Olijfolie

Bijgerechten:

. Pommes frites (klik voor recept)
. Frisse sla
naar behoeven Geklaarde boter (klik voor advies)
1 pollepel Runderbouillon (klik voor recept)
flinke scheut Rode wijn
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Zilverpapier
Keukenpapier
Vleesmes
Aanzetstaal

Stap voor stap

Voorbereiding

Rib-eye aan een stuk gebraden

Haal het vlees uit de verpakking en laat het even bijkomen. Dep overtollig vocht weg met keukenpapier.

Kruidenmix, rub of peper&zout

Rib-eye aan een stuk gebraden

Zet uw kruiden klaar. Wij raden onze meerdanvlees.nl kruidenmix aan, maar zout en peper zijn ook heerlijk. Uw eigen kruidensamenstelling of dry rub kan natuurlijk net zo goed.

Bereiding

Rib-eye aan een stuk gebraden
  • Doe een flinke hoeveelheid geklaarde boter in een braadpan en zet deze op hoog vuur
  • Schroei het vlees rondom dicht op hoog vuur
  • Temper de warmtebron en braad het vlees in de cocotte tot een kerntemperatuur van 50 graden is bereikt
  • Haal het vlees uit de pan
  • Laat rusten, bedekt met zilverpapier. Minstens 10 minuten
  • Blus ondertussen de boter af met een scheut rode wijn en een halve pollepel runderbouillon

Serveertip

Rib-eye aan een stuk gebraden
  • Trancheer het vlees, liefst aan tafel
  • Serveer met een gekookte aardappel en een frisse groene salade met vinaigrette (klik voor recept)