Recept van Mats - Salsa (roja)

Saus voor Mexicaanse gerechten - Sauzen, kruidenmengsels, rubs en marinades - 4 personen

Salsa (roja)

Salsa! Ja, salsa...maar waar hebben we het dan eigenlijk over? Salsa betekent gewoon saus en in de Mexicaanse keuken hebben ze salsa roja, salsa verde, salsa's van allerlei komaf. Wat nu? Nou, de salsa die "wij" bij de taco's, de nachos en de enchiladas eten, dat is toch wel waarschijnlijk een afgeleide van de salsa roja. Dus vandaar daarvan nu het recept. Ze noemen deze saus ook wel salsa fresca of salsa picante. Zeg er wel bij - Mexicanen hebben er niks op tegen om hun taco's  te eten met pico de gallo. Klik voor recept.

Andere sauzen uit andere landen

In veel Zuid-Amerikaanse landen komt een saus voor bij gegrild vlees voor. Zo kennen we bijvoorbeeld de:

Ingrediënten

200g Rijpe tomaten
0,5 Ui
4 Middelpittige Spaanse pepers
1 tn. Knoflook
1 el. Vers gehakte peterselie
naar smaak Zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Comal

Stap voor stap

Salsa (roja)
  • We beginnen met het roosteren van de Spaanse peper, de ui, de tomaat en de knoflook op een comal, een hete plaat, zonder toevoeging van vetten.
  • Blijf de groenten voortdurend bewegen zodat ze wel gaar worden maar niet teveel aanbranden

Salsa (roja)
    • Doe de groenten vervolgens in een blender of een glas voor staafmixer
    • Voeg de andere ingrediënten toe. Mix. Klaar!

    Vegetarisch Dit recept is vegetarisch