Recept van Mats - Mexicaanse tortillawraps met salsa en guacamole
Viva Mexico! - Hoofdgerecht - 4 personen

Voorbereiding:
- Bak het vet spek uit
- Bent u begonnen met vlees aan een stuk, eerst even door de vleesmolen of hakmolen.
- Bak de uiensnippers in het spekvet even aan
- Voeg het gemalen vlees toe en bak rul
- Breng op smaak met de cajunkruiden, knoflook uit de pers en de koriander
- Als de cajunkruidenmix die u gebruikt geen zout bevat is dit het moment om zout toe te voegen
- Laat even stoven. Klaar.
- Maak een mooie salsa (zie recept)
- Maak een mooie guacamole (zie recept)
- Snij de ijsbergsla ragfijn
- Maak de tortilla's warm zoals aangegeven op de verpakking
Serveertip:
Zie foto bovenaan het recept
Wijntip:
"Vino, señor???? Ai-ai-ai-ai-ai-aaai! Cerveza!" Natuurlijk een biertje! Een Corona. Claro! Oh ja, en een shotje Tequila of Mezcal kan er ook prima bij...
.
.
.
Iets voor Oudejaar?
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
1 stuk(s) |
per 500g
|
€ 4,65 | |
500 gram |
per 1600g
|
€ 24,85 | |
500 gram |
per 3000g
|
€ 71,80 | |
3 stuk(s) |
per 200g
|
€ 7,45 | |
500 gram |
per 1000g
|
€ 12,05 | |
En verder voor het vlees: |
|||
0,5 | Rode ui, gehakt | ||
1 tl. | In een vijzel geplet korianderzaad | ||
40 gram |
Vet spek zonder zwoerd
per 1100g
|
||
1 tn. | Knoflook uit de pers | ||
naar smaak | Cajunkruiden | ||
naar smaak | Zout | ||
Garnituur: |
|||
zoveel als je opkunt | Guacamole (klik voor recept) | ||
zoveel als je opkunt | Salsa (klik voor recept) | ||
500 gram | IJsbergsla | ||
8 | Tortilla's | ||
een kommetje | Jalapeño's | ||
200 gram | Geraspte Cheddarkaas | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Knoflookpers | |||
Vijzel | |||
Gehaktmolen | |||
Hakmolen |