Recept van Mats - Mexicaanse tortillawraps met salsa en guacamole

Viva Mexico! - Hoofdgerecht - 4 personen

Mexicaanse tortillawraps met salsa en guacamole

Voorbereiding:

  • Bak het vet spek uit
  • Bent u begonnen met vlees aan een stuk, eerst even door de vleesmolen of hakmolen.
  • Bak de uiensnippers in het spekvet even aan
  • Voeg het gemalen vlees toe en bak rul
  • Breng op smaak met de cajunkruiden, knoflook uit de pers en de koriander
  • Als de cajunkruidenmix die u gebruikt geen zout bevat is dit het moment om zout toe te voegen
  • Laat even stoven. Klaar.
  • Maak een mooie salsa (zie recept)
  • Maak een mooie guacamole (zie recept)
  • Snij de ijsbergsla ragfijn
  • Maak de tortilla's warm zoals aangegeven op de verpakking

tortilla's and corona

Serveertip:
Zie foto bovenaan het recept

Wijntip:
"Vino, señor???? Ai-ai-ai-ai-ai-aaai! Cerveza!" Natuurlijk een biertje! Een Corona. Claro! Oh ja, en een shotje Tequila of Mezcal kan er ook prima bij...

.

.

.

mats

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 500g
€ 4,55
500 gram
per 1600g
€ 22,85
500 gram
per 3000g
€ 68,95
3 stuk(s)
per 200g
€ 8,75
3 stuk(s)
per 200g
€ 7,10
500 gram
per 1000g
€ 11,75

En verder voor het vlees:

0,5 Rode ui, gehakt
1 tl. In een vijzel geplet korianderzaad
40 gram
Vet spek zonder zwoerd
per 1100g
1 tn. Knoflook uit de pers
naar smaak Cajunkruiden
naar smaak Zout

Garnituur:

zoveel als je opkunt Guacamole (klik voor recept)
zoveel als je opkunt Salsa (klik voor recept)
500 gram IJsbergsla
8 Tortilla's
een kommetje Jalapeño's
200 gram Geraspte Cheddarkaas
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Knoflookpers
Vijzel
Gehaktmolen
Hakmolen