Recept van Erik - Gerookte zalm met mierikswortelsaus

Recept met een ster - Voorgerecht - 4 personen

Gerookte zalm met mierikswortelsaus

Mierikswortelsaus
De mierikswortel wordt veel geraspt gegeten in Japan, Oost-Europa en in de Joodse traditie. In Duitsland en Oostenrijk bestaat een verfijnde variant met room, Sahnemeerrettich. U kunt deze ook zelf maken door geraspte mierikswortel te vermengen met wat azijn, eventueel poedersuiker en dunne room. Zie recept. Voor dit voorgerechtje voegen we bovendien nog een lepeltje mayonaise toe. Wel zo smeuïg. 

Ingrediënten

1 stuk(s)
€ 5,95
150ml Mierikswortelsaus (klik voor recept)
naar beoeven Bruin stokbrood
decoratie Kervel
1 el. eigengemaakte mayonaise (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Grillplaat

Stap voor stap

Voorbereiding:

  • Neem de plakjes zalm uit de verpakking en draai er rolletjes van
  • Leg deze op de borden
  • Doe er een spiegeltje mierikswortelsaus bij
  • Garneer af met een takje kervel. Klaar! 

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.