Recept van Erik - Gerookte zalm met mierikswortelsaus
Recept met een ster - Voorgerecht - 4 personen

Mierikswortelsaus
De mierikswortel wordt veel geraspt gegeten in Japan, Oost-Europa en in de Joodse traditie. In Duitsland en Oostenrijk bestaat een verfijnde variant met room, Sahnemeerrettich. U kunt deze ook zelf maken door geraspte mierikswortel te vermengen met wat azijn, eventueel poedersuiker en dunne room. Zie recept. Voor dit voorgerechtje voegen we bovendien nog een lepeltje mayonaise toe. Wel zo smeuïg.
Ingrediënten
Voor de zalm kunt u kiezen: |
|||
1 stuk(s) |
|
€ 6,10 | |
1 stuk(s) |
|
€ 14,75 | |
En verder: |
|||
naar beoeven | Bruin stokbrood | ||
150ml | Mierikswortelsaus (klik voor recept) | ||
decoratie | Kervel | ||
1 el. | eigengemaakte mayonaise (klik voor recept) | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Grillplaat |
Stap voor stap
Voorbereiding:
- Neem de plakjes zalm uit de verpakking en draai er rolletjes van
- Leg deze op de borden
- Doe er een spiegeltje mierikswortelsaus bij
- Garneer af met een takje kervel. Klaar!
Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Iets voor Oudejaar?