Recept van Blu d'Appolito - Lamsfilet met peperonata en lardo di colonnata
Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Voorbereiding:
- Heeft u gekozen voor de racks, haal de filet dan voorzichtig van het karkas en portioneer deze in 4 gelijke delen. De karkassen kunt u gebruiken om een mooie fond van te trekken. Zie recept.
- Schil een aardappel per persoon. Kook deze en houd warm
- Maak de spruitjes schoon, hou ze klein door de buitenste bladeren te verwijderen en kook ze beetgaar
Bereiding van de lamsfilet:
- Kruid het vlees naar smaak met onze kruidenmix of met peper en zout
- Sauteer de filets in gloeiend hete geklaarde boter tot een kerntemperatuur van 55 graden
- Haal ze uit de pan en laat ze even een paar minuten bijkomen
Serveertip:
Leg bovenop de filet een flinterdun plakje lardo. Haal de aardappel en de spruitjes even door de gesmolten boeter en serveer met de peperonata en een pluk basilicum. Klaar!
Wijntip:
Een niet te zware, fruitige rode wijn.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
1 stuk(s) |
per 800g
|
€ 30,30 | |
1 stuk(s) |
per 650g
|
€ 30,40 | |
4 van 125 gram | Lamsfilet | ||
En verder: |
|||
4 | Grote vastkokende aardappels | ||
naar behoeven | Geklaarde boter (klik voor recept) | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
Garnituur: |
|||
400 gram | Spruitjes | ||
400 gram | Peperonata - gestoofde paprika (klik voor recept) | ||
4 dunne plakjes |
per 2500g
|
€ 75,85 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Koekenpan | |||
Zeef |