Recept van Blu d'Appolito - Lamsfilet met peperonata en lardo di colonnata

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Lamsfilet met peperonata en lardo di colonnata

Voorbereiding:

  • Heeft u gekozen voor de racks, haal de filet dan voorzichtig van het karkas en portioneer deze in 4 gelijke delen. De karkassen kunt u gebruiken om een mooie fond van te trekken. Zie recept
  • Schil een aardappel per persoon. Kook deze en houd warm
  • Maak de spruitjes schoon, hou ze klein door de buitenste bladeren te verwijderen en kook ze beetgaar

Bereiding van de lamsfilet:

  • Kruid het vlees naar smaak met onze kruidenmix of met peper en zout
  • Sauteer de filets in gloeiend hete geklaarde boter tot een kerntemperatuur van 55 graden
  • Haal ze uit de pan en laat ze even een paar minuten bijkomen 

Serveertip:
Leg bovenop de filet een flinterdun plakje lardo. Haal de aardappel en de spruitjes even door de gesmolten boeter en serveer met de peperonata en een pluk basilicum. Klaar!

Wijntip:
Een niet te zware, fruitige rode wijn. 

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 800g
€ 36,05
1 stuk(s)
per 650g
€ 33,20
4 van 125 gram Lamsfilet

En verder:

4 Grote vastkokende aardappels
naar behoeven Geklaarde boter (klik voor recept)
1 stuk(s)
€ 1,30

Garnituur:

400 gram Spruitjes
400 gram Peperonata - gestoofde paprika (klik voor recept)
4 dunne plakjes
per 2500g
€ 71,60
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan
Zeef