Recept van Mats - Lamsgehaktspiesjes met quinoa en koriander

Barbecuerecept - 4 personen

Lamsgehaktspiesjes met quinoa en koriander

 

Eerst de saus:

  • Maal de teen knoflook met wat zout fijn in een vijzel
  • Voeg de tahin en het limoensap (citroensap mag ook) toe en vermeng
  • Voeg nu langzaam het water toe om een smeuïge massa te verkrijgen

lamsgehakt_met_koriander_en_quinoa_3.jpg

Dan het gehakt:

  • Begint u met kant-en-klaar gehakt, sla de volgende stap dan over
  • Maal het vlees fijn in een vleesmolen of uw keukenmachine
  • Alles goed met de hand kneden
  • Stort alle ingrediënten in een grote kom en vermeng
  • Maak gehaktballetjes ter grootte van pingpongballen
  • Zet een pan op met half boter half olijfolie
  • Leg de balletjes in de pan en braad ze aan op hoog vuur, minuutje of 5
  • Deksel op de pan, vuur laag en laten stoven gedurende 2 minuten

Garnituur:

  • Vermeng de rijst met de andere bestanddelen van de garnituur

Serveertip:

  • Serveer de balletjes op een prikker (zie afbeelding)
  • Leg eventueel wat pijnboompitten op de saus. Klaar!

mats eet smakelijk

mats eet smakelijk signatuur

Ingrediënten

Maak een keuze:

500g
per 1000g
€ 20,20
500g uitgebeend
per 1200g
€ 21,30

En verder:

1 tl. Gemalen korianderzaad (ketoembar)
6 el. Vers gehakt korianderblad
100g Gekookte quinoa
2 Eidooiers
1 tl. Komijn (djintan)
½ tl. Djahé
mespuntje Cayennepeper
1 Limoenzest, geraspt
naar behoeven Boter
naar behoeven Olijfolie
2 el. Limoensap
naar smaak Zout & peper uit de molen

Voor de saus:

2 el. Tahin
6 el. Water
naar smaak Zout
1 tn. Knoflook
1 el. Limoensap
1 tl. Vers gehakt korianderblad

Voor de garnituur:

400g Gekookte witte rijst
30g Amandelschaafsel
1 el. Zoete-maïskorrels
1 el. Sesamzaad
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Keukenmachine .
Vleespen 10-15
Barbecue - BBQ .
Gehaktmolen
Vijzel
Bamboestokken