Recept van Yvonne - Zalmfilet uit de pan met stoofgroenten

Hoofdgerecht - 6 personen

Zalmfilet uit de pan met stoofgroenten

Even ingewreven met olijfolie en hup! In een gloeiend hete koekenpan. 'To sear' noemen de Amerikanen dat. Schroeien. Heerlijk! Alle sappen blijven in de vis besloten, de cuisson is perfect, met nèt nog even een doorzichtig, oranje hartje, de smaak is niet te overtreffen. Puur natuur, een genot voor uw verhemelte.

Voorbereiding:

  • Schil de penen
  • Was de venkel en verwijder het groene gedeelte (niet weggooien! Heerlijk in de brodo vegetale! Klik voor recept)
  • Snij de paprika en de tomaat  in vrij grove stukken
  • Snij de overige groente in heel dunne plakjes

Bereiding:

  • Bind het smalle gedeelte van de zalmfilet op met een vleespen of satépen
  • Kruid de zalmfilets naar smaak en smeer ze in met olijfolie
  • Stort de groenten in de pan en laat ze even aanzweten
  • Giet er wat visbouillon en een scheutje Raki bij (Pernod, Ricard, Noilly Prat, Ouzo mag ook)
  • Schud even om
  • Leg de sterazijn erbij en sluit af met een deksel
  • Verlaag de hittebron en stoof gaar
  • Breng op smaak met een beetje zout
  • Zet een goede pan op hoog vuur zonder toevoeging van vetten
  • Als de pan gloeiend heet is kan de vis erin.
  • Snel aan 4 zijden schroeien. Ongeveer een  minuut per zijkant en een halve minuut voor de onder- en bovenkant.
  • Haal de vis voorzichtig uit de pan
  • Serveer de vis op een bedje van de gestoomde groenten.  Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

Maak een keuze:

6 stuk(s)
per 150g
€ 5,45
6 stuk(s)
per 150g
€ 5,10
3 stuk(s)
€ 9,75

Voor de stoofgroenten:

3 Rode paprika's
1 Venkel
4 Winterpenen
1 Tomaat
naar behoeven Visfumet (fumet de poisson - klik voor recept)
1 Steranijs
naar smaak Raki, Pastis of Ouzo

En verder:

50 gram Boter
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Zout & peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan 1
Vleespen 4