Recept van Sandra Droste - Varkensfilet aan stuk uit de oven

Hoofdgerecht - 6 personen

Varkensfilet aan stuk uit de oven

Voorbereiding:

  • Wrijf de varkensfilet in met olie en knoflook
  • Daarna met peper en zout of onze meerdanvlees.nl-kruidenmix
  • Daarna met een dikke laag mosterd
  • Pak stevig in huishoudfolie
  • Laat 4 uur marineren in de koelkast
  • Maak een aardappelpuree zoals aangegeven in het recept
  • Voeg na het pureren de gekonfijte sjalot toe en pureer nogmaals met een staafmixer om een gladde massa te verkrijgen
  • Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereiding:

  • Haal de varkensfilet uit de folie
  • Leg hem in een bakblik of ovenschaal 
  • Braad hem +/- 60 minuten op 200 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden
  • Overgiet af en toe met wat geklaarde boter om de varkensfilet mooi sappig te houden
  • Haal de varkensfilet uit de oven en laat rusten
  • Vang het bakvocht op en giet het over door een zeef in een sauteuse
  • Breng aan de kook
  • Blus af met witte wijn
  • Reduceer (laat indampen)
  • Voeg eventueel wat roux toe (klik voor recept) als u de jus iets wilt binden
  • Blancheer ondertussen de haricots verts in zout water
  • Giet ze af en haal ze even door de gesmolten boter

Serveertip:

  • Spuit de puree met een kartelmondstuk op de borden
  • Trancheer de varkensfilet en serveer met de haricots en de saus. Klaar!

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 1000g
€ 11,20
paar el. Fijne dijonmosterd
1 stuk(s)
€ 1,30
paar el. Olie
1 tn. uit de pers Knoflook
1 stuk(s)
€ 19,95
naar behoeven Geklaarde boter
scheut Witte wijn

Voor de garnituur:

600g Haricots verts
600g Aardappelpuree (klik voor recept)
200g Gekonfijte sjalot
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Bakblik
Oven
Staafmixer
Knoflookpers
Vershoudfolie
Zeef
Spuitzak