Recept van Anna Tattoli - Arrosto di maiale al forno

Hoofdgerecht - 6 personen

Arrosto di maiale al forno

De arrosto di maiale, varkensgebraad, is een graag geziene gast aan tafel van een hele hoop Italiaanse gezinnen. Men gebruikt hiervoor doorgaans mager vlees - de varkensfilet. Niet te vet en toch smakelijk, zeker met zo'n overheerlijke marinade als deze!

.

.

Voorbereiding:

  • Wrijf de varkensfilet in met knoflook
  • Daarna met zout
  • Daarna met witte wijn
  • Daarna met wat citroensap
  • Daarna met olijfolie
  • Pak stevig in huishoudfolie
  • Laat 4 uur marineren in de koelkastVerwarm de oven voor op 200 graden

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 1000g
€ 11,20
1 tn. uit de pers Knoflook
1 stuk(s)
€ 19,95
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Zout
scheut Witte wijn
1 Citroen

Voor de garnituur:

1kg Patate al forno (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Bakblik
Oven
Staafmixer
Knoflookpers
Vershoudfolie
Zeef
Spuitzak

Stap voor stap

Bereiding:

Arrosto di maiale al forno
  • Haal de varkensfilet uit de folie
  • Leg hem in een bakblik of ovenschaal 
  • Braad hem +/- 60 minuten op 200 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden
  • 30 minuten voor het einde mogen de aardappelen erbij
  • Overgiet af en toe met wat olie om de varkensfilet mooi sappig te houden
  • Haal de varkensfilet uit de oven en laat rusten
  • Snij dunne plakjes en serveer met de patate al forno. Klaar!