Recept van Erik - Velouté van wittekool en aardappel

Pureesoep voor een speciale gelegenheid - Voorgerecht of amuse - 4 personen

Velouté van wittekool en aardappel

Velouté. Weer zo'n typische keukenterm uit de Franse gastronomie. "Gefluweeld" betekent het en dan krijg je ook meteen een beeld - een fluweelzachte, gebonden  soep. En...zoals vaker met de Franse Haute Cuisine, een hoop mooie termen maar het klaarmaken is zo simpel als wat.

Bereiding:

  •  Maak de kool schoon en snij hem in stukken
  • Doe de kool in een pan
  • Voeg groentebouillon toe tot de kool onder staat
  • Laat de kool gaar worden in de groentebouillon, ongeveer 25 minuten 
  • Snij de ui en de aardappels parmentier (klik voor advies) en voeg ze toe aan de bouillon. Voeg eventueel nog wat meer bouillon toe
  • Laat 35 minuten koken op zacht vuur
  • Bak ondertussen een paar klinke stukken filodeeg in de oven goudbruin
  • Pureer de soep met een staafmixer en zeef. Klaar!

Serveertip:

  • Serveer in kleine kopjes waarvan u de rand even nat heeft gemaakt en vervolgens in kummel heeft gedoopt
  • Serveer met een stukje filodeeg

 Vegetarisch Dit recept is vegetarisch

Hulst Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner 

Ingrediënten

naar behoeven Brodo vegetale (groentebouillon)
0,5 Wittekool
2 Kruimige aardappels
1 vel Filodeeg
naar behoeven Kummel
1 Middelgrote ui
naar smaak Zout & witte peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Staafmixer
Zeef
Oven