Recept van Mats - Draadjesvlees met pruimen en mango

Hoofdgerecht - 4 personen

Draadjesvlees met pruimen en mango

Draadjesvlees
Heerlijk toch? Lekker lang laten sudderen....smelt in de mond!

Alom bekend
U kunt draadjesvlees in vrijwel elke keuken van de wereld tegenkomen, van Kamchatka tot Tierra del Fuego. U kunt het maken van rund, van varken, van kip, ja zelfs van yak en eland, mocht u die hebben liggen. Wij geven u in dit recept een paar voorbeelden.

Stap voor stap
Draadjesvlees behoeft geen moeilijk recept. Je moet er wel even bijblijven. 

  • Maak een lekkere aardappelpuree zoals in ons recept
  • Kruid het vlees met onze heerlijke kruidenmix of met zout en peper
  • Braad het vlees snel in wat olie aan in een braadpan
  • Haal de pan van het vuur, temper de warmtebron tot ongeveer laag-gemiddeld
  • Doe de grof gesneden ui in de pan, de laurier, de rietsuiker, en genoeg WARME bouillon of WARM water om het vlees bijna helemaal te bedekken

draadjesvlees

  • Doe het deksel op de pan en laat het vlees zachtjes koken tot het helemaal gaar en zacht is
  • Haal het daarna uit de pan, en leg het apart

draadjesvlees

  • Doe de pruimen en de in parten gesneden mango bij de bouillon
  • Laat de bouillon inkoken tot er ongeveer 150 ml over is.
  • Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en voeg het weer bij de saus

draadjesvlees

  • Breng op smaak met zout en peper indien gewenst. Klaar!
  • Serveer met de aardappelpuree

 

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 kilo
per 1900g
€ 71,60
5 stuk(s)
per 200g
€ 13,50
5 stuk(s)
per 200g
€ 8,75
1 kilo
per 3500g
€ 144,90
1 kilo
per 2000g
€ 87,70
5 stuk(s)
per 200g
€ 7,10
5 stuk(s)
per 200g
€ 3,30
2 stuk(s)
per 500g
€ 7,40
1 kilo
per 3000g
€ 68,95
1 kilo
per 1700g
€ 68,10
2 kilo inclusief bot
per 500g
€ 5,90
1 kilo
per 2200g
€ 49,25
5 stuk(s)
per 200g
€ 3,05
5 stuk(s)
per 200g
€ 6,65
1 kilo
per 2000g
€ 26,20
1 kilo
per 2000g
€ 56,10
2 stuk(s)
per 500g
€ 4,20
1 kilo
per 2500g
€ 25,15
1 kilo
per 2300g
€ 69,80

En verder:

1 MIddelgrote ui, grof gehakt
½ bl. Laurier
600 ml Lichte runderbouillon (klik voor recept) of water
5 tn. Knoflook, grof gehakt
1 el. Rietsuiker
1 snufje Kaneel
250 gram Pruim (gedroogde)
1 Mango
1 stuk(s)
€ 1,30

Garnituur:

800 gram Aardappelpuree (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadpan
Cocotte