Recept van Mats - Draadjesvlees met pruimen en mango
Hoofdgerecht - 4 personen

Draadjesvlees
Heerlijk toch? Lekker lang laten sudderen....smelt in de mond!
Alom bekend
U kunt draadjesvlees in vrijwel elke keuken van de wereld tegenkomen, van Kamchatka tot Tierra del Fuego. U kunt het maken van rund, van varken, van kip, ja zelfs van yak en eland, mocht u die hebben liggen. Wij geven u in dit recept een paar voorbeelden.
Stap voor stap
Draadjesvlees behoeft geen moeilijk recept. Je moet er wel even bijblijven.
- Maak een lekkere aardappelpuree zoals in ons recept
- Kruid het vlees met onze heerlijke kruidenmix of met zout en peper
- Braad het vlees snel in wat olie aan in een braadpan
- Haal de pan van het vuur, temper de warmtebron tot ongeveer laag-gemiddeld
- Doe de grof gesneden ui in de pan, de laurier, de rietsuiker, en genoeg WARME bouillon of WARM water om het vlees bijna helemaal te bedekken
- Doe het deksel op de pan en laat het vlees zachtjes koken tot het helemaal gaar en zacht is
- Haal het daarna uit de pan, en leg het apart
- Doe de pruimen en de in parten gesneden mango bij de bouillon
- Laat de bouillon inkoken tot er ongeveer 150 ml over is.
- Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en voeg het weer bij de saus
- Breng op smaak met zout en peper indien gewenst. Klaar!
- Serveer met de aardappelpuree
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
1 kilo |
Flap meat Uruguay grain fed stuk (Bavette)
per 1900g
|
||
5 stuk(s) |
per 200g
|
€ 12,50 | |
1 kilo |
per 2000g
|
€ 83,05 | |
5 stuk(s) |
per 200g
|
€ 7,45 | |
5 stuk(s) |
per 200g
|
€ 3,40 | |
2 stuk(s) |
per 500g
|
€ 7,60 | |
1 kilo |
per 3000g
|
€ 71,80 | |
2 kilo inclusief bot |
per 500g
|
€ 6,05 | |
5 stuk(s) |
per 200g
|
€ 3,35 | |
5 stuk(s) |
per 200g
|
€ 5,90 | |
1 kilo |
per 2000g
|
€ 28,80 | |
1 kilo |
per 2000g
|
€ 48,40 | |
2 stuk(s) |
per 500g
|
€ 4,30 | |
1 kilo |
per 2500g
|
€ 24,95 | |
En verder: |
|||
1 | MIddelgrote ui, grof gehakt | ||
½ bl. | Laurier | ||
600 ml | Lichte runderbouillon (klik voor recept) of water | ||
5 tn. | Knoflook, grof gehakt | ||
1 el. | Rietsuiker | ||
1 snufje | Kaneel | ||
250 gram | Pruim (gedroogde) | ||
1 | Mango | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
Garnituur: |
|||
800 gram | Aardappelpuree (klik voor recept) | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Braadpan | |||
Cocotte |