Recept van Mats - Hele gamba's op de grill

La Barceloneta - Barbecuerecept - 4 personen

Hele gamba's op de grill

Gamba's in hun geheel op de barbecue. Aan tafel "knoeien" en oppeuzelen. Heerlijk.

Bereiding:

  • Rijg de scampi's aan 4 spiesen 
  • Wrijf je in met olijfolie
  • Grill de scampi's 1,5-2,5 minuut per zijde  op een gloeiend hete grillplaat of barbecue
  • Knijp wat knoflook over de reeds gegrilde kant na het omdraaien van de spiesen

Serveertip:

  • Haal de scampi's niet van de spies, dresseer ze op een heet bord of een plank en serveer er een lekkere rijst of een mooie salade bij. 
  • Serveer dit gerecht met een scheutje lekkere donkere olijfolie, het liefst "Extra Vergine" uit Apulië of Calabrië. Deze zuidelijke oliesoorten zijn veel intenser van smaak dan de noordelijke en centrale varianten door de enorme hoeveelheid zon die de olijven daar genieten en komen daarom beter tot hun recht bij grillgerechten, schaaldieren en knoflook.

Ingrediënten

Maak een keuze:

12
per 1000g
€ 21,90

En verder:

flinke scheut Olijfolie
naar smaak Knoflook uit de pers
naar smaak Zout en peper uit de molen
naar behoeven Vers gehakte peterselie
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Knoflookpers
Vleespen