Recept van Jip ten Berge - Salade tiède van gerookte tamme-eendenborst en knolselderij
Voorgerecht - 4 personen

Mooie lauwwarme salade van gerookte eendenborst.
Voorbereiding:
- Maak de selderijknol schoon en snij er met een dunschiller krullen vanaf
- Bestrooi deze met selleriezout en stoom ze in de magnetron gaar
- Trancheer de gerookte eendenfilet in plakjes van net geen halve centimeter
Bereiding:
- Smelt het ganzenvet en laat de knolselderij even een licht kleurtje krijgen
- Controleer op zout
- Serveer
Wijntip:
Een mooie rosé. Een Côtes de Duras, een Marcillac, een Tavel natuurlijk, maar ook een Luberon of een Gaillac.
Iets voor Oudejaar?
Ingrediënten
450g | Knolselderij | ||
3 el. |
|
€ 15,55 | |
1 | Selderijzout | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Magnetron | |||
Koekenpan | |||
Dunschiller |