Recept van Jip ten Berge - Salade tiède van gerookte tamme-eendenborst en knolselderij

Voorgerecht - 4 personen

Salade tiède van gerookte tamme-eendenborst en knolselderij

Mooie lauwwarme salade van gerookte eendenborst.

Voorbereiding:

  • Maak de selderijknol schoon en snij er met een dunschiller krullen vanaf
  • Bestrooi deze met selleriezout en stoom ze in de magnetron gaar
  • Trancheer de gerookte eendenfilet in plakjes van net geen halve centimeter

Bereiding:

  • Smelt het ganzenvet en laat de  knolselderij even een licht kleurtje krijgen
  • Controleer op zout
  • Serveer

Wijntip:

Een mooie rosé. Een Côtes de Duras, een Marcillac, een Tavel natuurlijk, maar ook een Luberon of een Gaillac.

Ingrediënten

100g per persoon
per 380g
€ 12,20
450g Knolselderij
3 stuk(s)
Ganzenvet
1 Selderijzout
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Magnetron
Koekenpan
Dunschiller