Recept van Jana Bukovská - Schweinehaxe uit de oven

Typisch Duits en Midden-Europees gerecht - Hoofdgerecht - 4 personen

Schweinehaxe uit de oven

Heerlijk, zo'n hele bovenpoot van een varken. Sommigen kunnen een hele op. Wij zetten voorlopig in op 1 per 2 personen. Zie hier een recept.

Voorbereiding 1:

  • Smeer het vlees in met onze meerdanvlees.nl-vleeskruidenmix

  • Met de ui, het zout, de laurier, de peper, het piment, de jeneverbessen en het bouquet in ruim water opzetten

  • 1,5 uur koken
  • Vlees uit het kookvocht nemen en af laten koelen. Kookvocht bewaren

Voorbereiding 2:

  • Vetkap van het vlees ruitvormig insnijden (zie voorbeeld met ganzenborst)

ganzenfilet insnijden

  • Marinade maken
  • Vlees minstens 4 uur marineren
  • Oven verwarmen op 180 graden

Bereiding:

  • Bakblik insmeren met olie
  • Schweinehaxe op het bakblik leggen en in de oven plaatsen
  • 1,25 uur braden, steeds draaien en steeds weer insmeren met de overgebleven marinade
  • Laatste 30 minuten mogen de groenten erbij in
  • Eventueel tegen het einde even de grill aanzetten bij 220 graden voor een nog knapperiger korstje. Klaar!
  • Serveren met wat mierikswortelsaus (klik voor recept) of kant-en-klare Sahnemeerrettich

Ingrediënten

2 stuk(s)
per 850g
€ 7,15

Garnituur:

400g Winterpeen
600g Aardappel
2 Grote uien
1 stuk(s)
€ 1,30
1 Sahnemeerrettich

Voor de marinade:

1 glas Bier
2 tl. Zout
2 tn. Knoflook
1 tl. Kummel
1 tl. Paprikapoeder
2 el. Honing
3 el. Zonnebloemolie

Voorkoken in:

1 Ui
10 Peperkorrels, gekneusd
1 bl. Laurier
3 Jeneverbessen, gekneusd
3 Pimentkorrels, gekneusd
1 Bouquet garni (klik voor advies)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Bakblik
Vijzel
Penseel