Recept van Erik - Risotto met gekookte kastanje (risotto alle castagne)

Ook als voor- of bijgerecht! - Voorgerecht - 4 personen

Risotto met gekookte kastanje (risotto alle castagne)

Ingrediënten

300 gram
€ 4,60
500 ml Brodo vegetale (groentenbouillon - klik voor recept)
1 Sjalot
100 ml Rosé
naar smaak Zout en fijne peper
40 gram Boter
100 gram Gekookte kastanje
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte
Vleespen

Stap voor stap

Voorbereiding:

Risotto met gekookte kastanje (risotto alle castagne)

Maak een mooie brodo vegetale (groentenbouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

Risotto met gekookte kastanje (risotto alle castagne)

Hak de gekookte kastanjes grof en de rauwe sjalot fijn

Risotto met gekookte kastanje (risotto alle castagne)

Zet de sjalot op in een cocotte met de helft van de boter en laat eventjes fruiten (een klein beetje kleur mag wel maar zeker niet te veel).

Risotto met gekookte kastanje (risotto alle castagne)

Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar.

  • Blus af met de rosé
  • Voeg de gekookte kastanjes toe
  • Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook.
  • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentenbouillon toe
  • Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
  • Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
  • Breng op smaak met zout en peper

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant