Recept van Yvonne - Escalope de veau met kastanjerisotto

Hoofdgerecht - 4 personen

Escalope de veau met kastanjerisotto

Escalope de veau au vin blanc - een traditioneel recept uit de Franse gastronomie.  - een leuk gerecht uit de Italiaanse keuken. U kunt dit maken van een kalfslapje van de dikke bil (schnitzel naturel), maar van een kalfshaasfilet. Hoe dan ook - het vlees moet vooral niet te hoog zijn. De oester moet u dus snijden (zie hieronder), het lapje hooguit een beetje pletten, liefst met de hand.

Yvonne eet smakelijk!

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 100g
€ 4,90
4 stuk(s)
per 100g
€ 3,05

En verder:

scheutje droge witte wijn
naar behoeven Bloem
klontje Boter
4 bl. Salie
naar behoeven zout & witte peper

Garnituur:

400 gram Risotto met gekookte kastanje (risotto alle castagne)
4 stronkjes Witlof
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Koekenpan

Stap voor stap

Portioneren

Escalope de veau met kastanjerisotto

Snij de oesters in plakken van ongeveer 1 centimeter. Als u start met een kalfslapje kunt u het vlees door de helft in twee stukken snijden. Het is niet de bedoeling dat het vlees in één homp of lap op tafel komt maar als 2 nette plakjes.

Kruiden en bestuiven

Escalope de veau met kastanjerisotto

Kruid het vlees naar smaak met zout en peper en dep ze in wat bloem.

Sauteren

  • Doe wat boter in een koekenpan met dikke bodem en laat warm worden.
  • Leg de kalfshaasescaloppes in de boter en zet ze even aan
  • Blus af met de wijn
  • Stoof de laapjes op matig vuur nèt gaar. De buitenkant hoeft niet sterk te kleuren, dat is niet de bedoeling. Er komt ook geen korstje op het vlees. De bloem wordt gaar en een beetje papperig. Dat hoort zo.

Serveertip:

Escalope de veau met kastanjerisotto

Serveer het vlees met de kastanjerisotto . Als garnituur: wat gestoofde witlof.

Wijntip:

Escalope de veau met kastanjerisotto

Een simpele witte wijn . Het vlees is zeer zacht van smaak en een wijn die te zuur of te houterig is zou gaan overheersen. Een Müller-Thurgau van een goede wijnboer rond Baden-Baden zou een prachtige oplossing zijn. Een niet al te geprononceerde Pinot Girs past ook prima.