Recept van Erik - Gestoofde trostomaat
Pacchino al forno - Hoofdgerecht - 4 personen

De Italiaanse antipasti, heerlijk uitgestald bij binnenkomst in zo'n typisch Italiaans restaurantje tijdens een onvergetelijke zomervakantie. zalig. Wel oppassen - de antipasti, die vaak zo uitdagend zijn uitgestald, staan met steevaste regelmaat niet op de kaart en kosten dus, zo blijkt vaak aan het einde van het diner, wat "de gek ervoor geeft". Maar ach, er zijn ergere dingen waarvoor je het vel over de oren getrokken wordt, toch? Een vast bestanddeel van deze antipasti zijn de "pacchino al forno", heerlijke kleine tomaatjes die in de oven worden gekonfijt.
Ingrediënten
naar behoeven | Olijfolie | ||
naar smaak | Grof zeezout | ||
2 tn. | Knoflook | ||
600 gram | Trostomaatjes |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Oven | |||
Ovenschaal |
Stap voor stap

Bereiding:
- Leg de trostomaatjes in een ovenschaal, het liefst met tak en al
- Strooi er een heel klein beetje grof zeezout over

Doe er een flinke scheut olijfolie overheen.

Kneus de knoflook met de platte kant van een mes.

- Leg de knoflook in de ovenschaal
- Plaats in een voorverwarmde (160°C) oven
- Stoof gaar in 60 minuten
- Laat in de oven lichtjes afkoelen. Klaar!