Recept van Julien de la Rue - Tempeh met gestoofde tomaatjes en zwart-witte rijst
Hoofdgerecht - 4 personen

Het is zo. Het hoeft niet altijd met vlees. Tempeh is een goede vleesvervanger. Niet duur, makkelijk te verwerken en hartstikke lekker. Veel mensen denke dat je er eigenlijk alleen in de Aziatische keuken wat aan hebt. Niks is minder waar: je kunt het gewoon "op z'n Hollands" kruiden en bakken in boter. Tempeh is trouwens ook heerlijk op de barbecue!
Voorbereiding:
- Stoof de tomaatjes volgens ons recept
- Gaar de twee rijstsorten apart volgens de instructie op de verpakking en vermeng
- Snij grote egale plakken van de tempeh en kruid ze met onze kruidenmix of met zout en peper
Bereiding:
Laat wat boter in een pan smelten of verhit wat olie. Bak de plakken tempeh op gematigd vuur egaal brui. Controleer even het zoutgehalte - tempeh is een nogal "flauw" product.
Serveer. Als u heeft en het seizoen het toestaat - met een eetbaar viooltje voor "de leuk". Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Ingrediënten
12 plakken | Tempeh | ||
600g | Gestoofde trostomaat (klik voor recept) | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
naar behoeven | Boter of olijfolie | ||
Garnituur: |
|||
300g | Basmati | ||
1-2 el. | Riso rosso | ||