Recept van Baukje van 't Recht - Sukadelap met hutspot

Lekker Hollands - Hoofdgerecht - 4 personen

Sukadelap met hutspot

Hutspot past goed bij suddervlees. Sukadelap bijvoorbeeld. Heerlijk!

Voorbereiding:

  • Snij het vlees in lappen van 200 gram
  • Kruid het vlees met  meerdanvlees.nl kruidenmix of met peper en zout
  • Doe een flinke lik boter in een braadpan op hoog vuur.

Boter in de pan

  • Wanneer de boter bruint kan het vlees aan een kant worden dichtgeschroeid en
  • daarna aan de andere kant. Gaar hoeft het vlees niet te worden. Het gaat om het bruine korstje
  • Haal het vlees nu uit de pan en leg apart
  • Snij de uien in halve ringen en voeg ze toe aan de braadboter

Ui in de pan

Ingrediënten

1 kilo Winterpeen
1,5 kilo Vastkokende aardappel
750 gram Uien
naar behoeven Boter
naar behoeven Zout en peper uit de molen

Maak een keuze:

800 gram
per 2000g
€ 56,10
800 gram
per 2200g
€ 55,60
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,65
800 gram
per 500g
€ 14,75
800 gram
per 2000g
€ 26,20
8 stuk(s)
per 80g
€ 1,85
4 stuk(s)
per 200g
€ 3,05

En verder:

3 Kruidnagel
4 el. Azijn
4 bl. Laurier
Naar smaak
€ 1,30
500 gram Ui
500 ml Runderbouillon (klik voor recpet)

U kunt ook gaan voor kant-en-klare hutpot:

1 stuk(s)
€ 17,60
2 stuk(s)
€ 6,55
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Stamper
Faitout
Cocotte

Stap voor stap

Sukadelap met hutspot

Stoof de uien op matig vuur tot ze glazig worden

Sukadelap met hutspot
  • Voeg de laurier en de kruidnagelen toe
  • Vermeng goed en blijf af en toe omscheppen

Sukadelap met hutspot

Nu mag de azijn erbij.

Sukadelap met hutspot
  • Leg de stukken vlees weer in de pan en 
  • vul af tot driekwart met bouillon

Sukadelap met hutspot
  • Deksel op de pan
  • Twee uur stoven in de oven op 160 graden

Sukadelap met hutspot

Uw sukadelappen zijn gaar en klaar.

De hutspot

Sukadelap met hutspot
  • De aardappelen schillen en in een pan opzetten met wat water of bouillon
  • De wortelen en de uien in grove stukjes snijden en eraan toevoegen
  • Koken tot het gaar is
  • Afgieten en kookvocht bewaren

Sukadelap met hutspot
  • Alle ingrediënten met een stamper tot hutspot stampen
  • Als het te droog wordt - even wat kookvocht toevoegen

Sukadelap met hutspot

 Afmaken met een klontje boter, zout en peper. Klaar!