Recept van Francesa Fusacchia - Pasta met rucola en crème van walnoten

Pasta alle noci - Pastagerecht - 4 personen

Pasta met rucola en crème van walnoten

Een lekker en delicaat gerecht uit de Italiaanse keuken. Dit is een frisse, zomerse wellicht, variant van een ander recept -  https://www.meerdanvlees.nl/recepten/154/pasta-met-creme-van-walnoten

Ingrediënten

500 gram Farfalle of andere pasta
5 el. Zeer fijn gemalen walnoot
200 ml Room
5 el. Geraspte Parmezaan of Grana Padano
naar smaak Zout & peper uit de molen
150 gram Rucola

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Rasp
Vergiet
Hakmolen

Stap voor stap

Ingrediënten

Pasta met rucola en crème van walnoten

Pasta met rucola en crème van walnoten

Weeg de pasta af.

Pasta met rucola en crème van walnoten

Breng zout water aan de kook en stort de pasta erin.

Pasta met rucola en crème van walnoten
  • Kook de pasta in ruim, zout water
  • Vlak voor het afgieten wat "acqua della pasta" (kookwater) achterhouden

Pasta met rucola en crème van walnoten

Afgieten

Ondertussen maken we de saus:

Pasta met rucola en crème van walnoten
  • Breng in een pannetje de room aan de kook
  • Laat even indampen

Pasta met rucola en crème van walnoten

Maal de noten fijn in een keukenmachine of hakmolen.

Pasta met rucola en crème van walnoten

Voeg deze bij de room.

Pasta met rucola en crème van walnoten
  • Rasp de kaas erbij in
  • Laat de saus verder indikken

Pasta met rucola en crème van walnoten

Voeg de saus bij de afgegoten paste en schep goed door elkaar. Wacht niet te lang met serveren, anders gaat het plakken. Gebeurt dat toch, gebruik dan wat kookvocht om het geheel weer "vlot te trekken". Laat een flinke portie rucola over ieder bord dwarrelen net voor u serveert.

Wijntip

Pasta met rucola en crème van walnoten

Een droge, harmonieuze witte wijn, een Colline di Levanto Bianco of een Verdicchio di Matelica bijvoorbeeld.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant