Recept van Marcello d'Antipoli - Aubergine, op de grill gestoofd

melanzane alla brace (alla griglia) - Bijgerecht - 8-10 personen

Aubergine, op de grill gestoofd

De Italiaanse antipasti, heerlijk uitgestald bij binnenkomst in zo'n typisch Italiaans restaurantje tijdens een onvergetelijke zomervakantie. zalig. Wel oppassen - de antipasti, die vaak zo uitdagend zijn uitgestald, staan met steevaste regelmaat niet op de kaart en kosten dus, zo blijkt vaak aan het einde van het diner, wat "de gek ervoor geeft". Maar ach, er zijn ergere dingen waarvoor je het vel over de oren getrokken wordt, toch? Een vast bestanddeel van deze antipasti zijn de "melanzane alla griglia" of "alla brace", heerlijke aubergines van de grill.

Ingrediënten

3 Aubergine
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Zout
2 tn. Knoflook

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ

Stap voor stap

De aubergines

Tja, het oude verhaal...als u van die lekkere grote, dikke aubergines haalt bij de supermarkt (zie afbeelding), dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit Italiaanse gerecht hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine aubergines die een hoop zon en weinig vocht hebben gehad. Als u die kunt vinden, hoera! Neem er dan uiteraard geen 3 maar een stuk of 10.

  • U kunt dit gerecht ook in de oven bereiden maar barbecue is beter, daar de aubergines daardoor een extra rooksmaakje krijgen
  • Verhit de barbecue (goed heet) of oven (200 ℃)

Geblakerd

Aubergine, op de grill gestoofd
  • Leg de aubergines op het rooster
  • Grill ze tot ze binnenin helemaal zacht zijn en buiten verschrompeld en geblakerd.          

Doorsnijden

Aubergine, op de grill gestoofd

Snij ze overlangs door en

Plukken

Aubergine, op de grill gestoofd

pluk ze zorgvuldig.

Alles in een kom

Aubergine, op de grill gestoofd

Leg ze in een kom of schaal.

De olie

Aubergine, op de grill gestoofd

Voeg olijfolie naar behoeven toe.

Breng op smaak

Aubergine, op de grill gestoofd
  • Dan wat zout en de knoflook, in tweeën gesneden
  • Even mengen. Klaar!

Serveertip

Aubergine, op de grill gestoofd

Serveer eventueel met wat vers gehakte peterselie. 

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant