Recept van Mats - Gegrilde Porterhouse Steak of T-Bone Steak

Lekker met kruidenboter - Barbecuerecept - 4 personen

Gegrilde Porterhouse Steak of T-Bone Steak

Mats eet smakelijk

Mats

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 500g
€ 14,75
4 stuk(s)
per 400g
€ 12,15
4 stuk(s)
per 500g
€ 15,20

Lekker erbij (maak een keuze):

100 gram Eigengemaakte kruidenboter (klik voor recept)
100 gram Beurre Café de Paris (klik voor recept)
100 gram Daslookboter (klik voor recept)
100 gram
€ 2,65

En verder:

1 Olijfolie
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Kernthermometer
Zilverpapier

Stap voor stap

Gegrilde Porterhouse Steak of T-Bone Steak
  • Haal het vlees uit de verpakking
  • Droog het vlees af met keukenpapier
  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen

Bereiding:

Gegrilde Porterhouse Steak of T-Bone Steak

Kruid de steaks naar believen. Onze vleeskruidenmix is hier uitstekend geschikt voor.

Gegrilde Porterhouse Steak of T-Bone Steak

Even wat knoflook uit de pers

Gegrilde Porterhouse Steak of T-Bone Steak

Wrijf het vlees in met wat olijfolie 

Gegrilde Porterhouse Steak of T-Bone Steak
  • Ready to go! Zorg voor een hete barbecue.
  • Vlees op de grill. Liefst barbecue, eventueel een grillplaat of in een gloeiend hete koekenpan waar geen verdere vetten aan toegevoegd zijn.
  • De baktijd hangt af van hoe u het vlees wilt: Medium, rare of well done. Raadpleeg onze kerntemperaturentabel

Gegrilde Porterhouse Steak of T-Bone Steak
  • Smeer het vlees tijdens het bereiden af en toe in met wat olie. Niet veel want als de olie in uw kolen lekt en verbrandt krijgt het vlees een bittere smaak.
  • Wanneer het vlees gaar is (zie kerntemperaturentabel) van de grill halen en 5 minuten laten rusten (eventueel onder wat aluminiumfolie) voordat u het serveert om alles sappen die door de hitte richting de kern van het vlees zijn "gevlucht" weer door het vlees te laten trekken.
  • Klaar!