Recept van Mats - Gegrilde ribeye

Lekker met kruidenboter - Barbecuerecept - 4 personen

Gegrilde ribeye

tang

Mats eet smakelijk

Mats

Ingrediënten

Lekker erbij (maak een keuze):

100 gram Eigengemaakte kruidenboter (klik voor recept)
100 gram Beurre Café de Paris (klik voor recept)
100 gram Daslookboter (klik voor recept)
100 gram
€ 2,65

En verder:

1 Olijfolie
1 stuk(s)
€ 1,30

Het vlees:

4 stuk(s)
per 225g
€ 6,20
4 stuk(s)
per 200g
€ 9,80
4 steaks
per 1600g
€ 39,90
4 stuk(s)
Rib-eye grain fed Australisch
per 250g
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,45
4 steaks
per 500g
€ 14,35
4 stuk(s)
per 225g
€ 14,80
4 stuk(s)
per 225g
€ 6,85
4 steaks
per 500g
€ 16,90
4 stuk(s)
per 250g
€ 9,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Kernthermometer
Zilverpapier

Stap voor stap

Bereiding:

Gegrilde ribeye
  • Breng het vlees op kamertemperatuur.
  • Kruid de steak naar believen. Onze vleeskruidenmix is hier uitstekend geschikt voor.
  • Even wat knoflook uit de pers
  • Wrijf het vlees in met wat olijfolie 
  • Ready to go! Zorg voor een hete barbecue

Gegrilde ribeye
  • Vlees op de grill. Liefst barbecue, eventueel een grillplaat of in een gloeiend hete koekenpan waar geen verdere vetten aan toegevoegd zijn.
  • De baktijd hangt af van hoe u het vlees wilt: Medium, rare of well done. Raadpleeg onze kerntemperaturentabel

Gegrilde ribeye

Smeer het vlees tijdens het bereiden af en toe in met wat olie. Niet veel want als de olie in uw kolen lekt en verbrandt krijgt het vlees een bittere smaak.

Serveertip:

Gegrilde ribeye

Lekker is om tijdens de bereiding in de kolen een bosje verse rozemarijn te laten verbranden (vlam niet in de buurt van het vlees laten komen). De rook trekt dan prachtig mooi het vlees in.

Wijntip:

Gegrilde ribeye

Een mooie ronde rode wijn. Of bier uit de mancave.