Recept van Mats - Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill

Barbecuerecept - 4 personen

Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill

Makkelijk, snel en voordelig.

Mats eet smakelijk

Ingrediënten

Maak een keuze:

800g
per 900g
€ 13,05
4 stuk(s)
per 200g
€ 3,50
4 stuk(s)
per 200g
€ 3,85

En verder:

paar takjes Verse koriander
1 bol Knoflook
1 scheutje Olijfolie
300ml
€ 15,15
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Ovenschaal
Huishoudfolie
Bamboestokken
Penseel

Stap voor stap

Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill

Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill

Snij het vlees eerst in plakken...

Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill

...en vervolgens in blokjes van 2,5cm.

Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill

Rijg 3-4 blokjes aan een bamboespies die u van tevoren heeft geweekt in water. Herhaal dit proces tot het vlees op is.

Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill

Leg de spiesen in een ovenschaal en giet de marinade er overheen.

Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill

Voeg een scheutje olijfolie toe en leg wat takjes koriander op het vlees.

Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill

Sluit af met folie en zet minstens 4 uur in de koelkast.

Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill
  • Leg de brochettes op de barbecue en rooster ze op matig vuur rondom bruin in +/- 3 minuten per zijde. Gebruik een kerntermometer om de juiste temperatuur te bereiken
  • Voeg nog een scheutje olie aan de overgebleven marinade toe en roer het geheel met een half doorgesneden bol verse knoflook door elkaar

Brochette (spies) van kalkoenfilet op de grill

Gebruik dit mengsel voor het regelmatig insmeren van de kalkoenfilet tijdens het grillen.