Recept van Mats - Cheese-and-baconburger

Helemaal zelf, gewoon met poulet! - Barbecuerecept - 4 personen

Cheese-and-baconburger

tang

Mats eet smakelijk

Mats

Ingrediënten

Maak een keuze:

800 gram Zelf gedraaid hamburgervlees

En verder:

1 Olijfolie
1 stuk(s)
€ 1,30
200 gram Ui
150 gram Boter
4 plakken Belegen kaas
naar smaak Zout & peper uit de molen
2 tn. Knoflook
3 plakjes per burger
€ 16,35

Lekker erbij:

1 stuk(s)
€ 4,55
1 stuk(s)
€ 4,55
1 stuk(s)
€ 4,55
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Kernthermometer
Zilverpapier
Vleesmolen
Hakbijl
Penseel
Garneerring
Bakblik

Stap voor stap

Voorbereiding:

Cheese-and-baconburger

Breng de ingrediënten op kamertemperatuur.

Cheese-and-baconburger

Reken op een kwart ui per burger.

Cheese-and-baconburger

Hak de ui fijn

Cheese-and-baconburger

Houd de helft achter en voeg de andere helft bij het hamburgervlees.

Cheese-and-baconburger
  • Zet de andere helft van de gehakte ui aan met een flinke klont boter tot deze glazig is
  • Houd apart

Cheese-and-baconburger

Kruid het vleesmengsel met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix of met zout...

Serveertip:

Cheese-and-baconburger

... en peper uit de molen.

Wijntip:

Cheese-and-baconburger

Vermeng het vleesmengsel goed.

Cheese-and-baconburger

Verdeel het in porties van +/- 200 gram.

Cheese-and-baconburger

Pers de burgers in een hamburgerpers of garneerring.

Cheese-and-baconburger

Steek voor elke burger een plak belegen kaas uit.

belegen kaas

Cheese-and-baconburger

Vet een bakblik in met wat olijfolie.

Cheese-and-baconburger

Leg de burgers erop en draai ze 1 keer om.

Cheese-and-baconburger

Flink wat knoflook uit de pers op 1 kant.

Cheese-and-baconburger

Klaar voor de strijd.

Cheese-and-baconburger

Leg de burgers op een gloeiend hete gril.

Cheese-and-baconburger

Draai ze na 3 minuten om.

Cheese-and-baconburger
  • Draai na 3 minuten de burgers weer om
  • Leg ze op een iets minder hete plek om te garen (2-3 minuten) tot ze  stevig (maar niet als een gummibal!) aanvoelen
  • Leg een minuut of twee voor het serveren ook even de spekjes op de grill
  • Houd ze daarna apart

Cheese-and-baconburger

Leg de plakjes kaas op de burger en laat 1 minuut zacht worden

Cheese-and-baconburger

Bacon er weer bij op.

Cheese-and-baconburger

Bord opmaken en op het allerlaatst de boter met ui over de burger lepelen. Klaar!