Recept van Mats - Cheese-and-baconburger
Helemaal zelf, gewoon met poulet! - Barbecuerecept - 4 personen

Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
800 gram | Zelf gedraaid hamburgervlees | ||
En verder: |
|||
1 | Olijfolie | ||
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
200 gram | Ui | ||
150 gram | Boter | ||
4 plakken | Belegen kaas | ||
naar smaak | Zout & peper uit de molen | ||
2 tn. | Knoflook | ||
3 plakjes per burger |
|
€ 19,20 | |
Lekker erbij: |
|||
1 stuk(s) |
|
€ 7,40 | |
1 stuk(s) |
|
€ 7,40 | |
1 stuk(s) |
|
€ 7,40 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap | |||
Grillplaat | |||
Kernthermometer | |||
Zilverpapier | |||
Vleesmolen | |||
Hakbijl | |||
Penseel | |||
Garneerring | |||
Bakblik |
Stap voor stap
Voorbereiding:

Breng de ingrediënten op kamertemperatuur.

Reken op een kwart ui per burger.

Hak de ui fijn

Houd de helft achter en voeg de andere helft bij het hamburgervlees.

- Zet de andere helft van de gehakte ui aan met een flinke klont boter tot deze glazig is
- Houd apart

Kruid het vleesmengsel met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix of met zout...
Serveertip:

... en peper uit de molen.
Wijntip:

Vermeng het vleesmengsel goed.

Verdeel het in porties van +/- 200 gram.

Pers de burgers in een hamburgerpers of garneerring.

Steek voor elke burger een plak belegen kaas uit.

Vet een bakblik in met wat olijfolie.

Leg de burgers erop en draai ze 1 keer om.

Flink wat knoflook uit de pers op 1 kant.

Klaar voor de strijd.

Leg de burgers op een gloeiend hete gril.

Draai ze na 3 minuten om.

- Draai na 3 minuten de burgers weer om
- Leg ze op een iets minder hete plek om te garen (2-3 minuten) tot ze stevig (maar niet als een gummibal!) aanvoelen
- Leg een minuut of twee voor het serveren ook even de spekjes op de grill
- Houd ze daarna apart

Leg de plakjes kaas op de burger en laat 1 minuut zacht worden

Bacon er weer bij op.

Bord opmaken en op het allerlaatst de boter met ui over de burger lepelen. Klaar!