Recept van Mats - Dikke lende op de barbecue

Smakelijk, thuis makkelijk te maken gerecht. - Hoofdgerecht - 4 personen

Dikke lende op de barbecue

Mats eet smakleijk

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 200g
€ 5,10
4 stuk(s)
per 200g
€ 8,30

En verder:

1 stuk(s)
€ 1,30
naar behoeven Zout en zwarte peper uit de molen
10-15 Snoeptomaat
1 Olijfolie
2 tn. Knoflook
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Kernthermometer
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Vleespen

Stap voor stap

Neem eens een ander stukje vlees voor uw barbecuefestijn. Dikke lende is een stuk uit de flank. Heerlijk van structuur en malse dan entrecote.

Dikke lende op de barbecue

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en... 

Dikke lende op de barbecue

...verwijder de verpakking. Zo kleurt het vlees weer mooi rood na zijn verblijf in het luchtledige. Maal wat verse zwarte peper over het vlees.

Dikke lende op de barbecue

Zout het vlees. U kunt ook kiezen voor ons meerdanvlees.nl kruidenmengsel.

Wijntip

Dikke lende op de barbecue

Wrijf de lendes in met olijfolie.

Dikke lende op de barbecue

Knijp er een flinke hoeveelheid knoflook overheen.

Dikke lende op de barbecue
  • Leg het vlees op een gloeiend hete grill en schroei snel dicht aan 1 kant
  • Leg het vlees op een iets minder hete plek en laat doorgaren (3 minuten ongeveer)

Dikke lende op de barbecue
  • Draai het vlees om en herhaal het proces
  • Leg de snoeptomaatjes die u aan een vleespen heeft geregen de laatste 2 minuten bij het vlees op de grill
  • Gebruik een kernthermometer. Als het vlees binnenin 55 graden is, is het op zijn lekkerst. Klaar!