Recept van Erik - Gemarineerde skirt steak op de barbecue
Smakelijk, thuis makkelijk te maken gerecht. - Hoofdgerecht - 4 personen

Ingrediënten
Maak een keuze of combineer: |
|||
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 3,45 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 3,45 | |
4 stuk(s) |
per 200g
|
€ 3,45 | |
En verder, kies of combineer: |
|||
1 stuk(s) |
|
€ 7,40 | |
1 stuk(s) |
|
€ 7,40 | |
1 stuk(s) |
|
€ 7,40 | |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Barbecue - BBQ | |||
Barbecuegereedschap | |||
Grillplaat |
Stap voor stap
Gemarineerde skirt steak. Om en om.
Neem eens een ander stukje vlees voor uw barbecuefeest. Deze heerlijk skirt steaks worden gesneden uit de zogeheten plate (zie plaatjes). Het is wat stugger vlees met een hele toffe vleessmaak die u niet gauw zult vergeten. Doordat deze skirt steaks door ons al gemarineerd zijn , zijn ze al een stuk malser. U kunt dus direct aan de slag!
Skirt steak is, door zijn structuur, het beste of één van deze twee manieren te bereiden: of heel snel om en om, of lang sudderen. In dit BBQ-recept kiezen we voor nummertje 1.
Voorbereiding
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en zorg voor een gloeiend hete barbecue.

- Leg het vlees op een gloeiend hete grill en schroei snel dicht aan 1 kant
- Leg het vlees op een iets minder hete plek en laat doorgaren (1,5 minuut ongeveer)
- Draai het vlees om en herhaal het proces. Klaar!
Serveertip
Onze Sweet Baby Ray barbecuesauzen zijn hier erg lekker bij!