Recept van Erik - Skirt steak en groene asperges op de barbecue

Smakelijk, thuis makkelijk te maken gerecht. - Hoofdgerecht - 4 personen

Skirt steak en groene asperges op de barbecue

plate skirt steak

Ingrediënten

Maak een keuze of combineer:

4 stuk(s)
per 200g
€ 3,20

En verder:

flinke scheut Olijfolie
70 gram per persoon Groene asperges
paar druppels Citroensap
1 stuk(s)
€ 1,30
naar smaak Zout en peper uit de oven
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat

Stap voor stap

Gemarineerde skirt steak. Om en om.

Neem eens een ander stukje vlees voor uw barbecuefeest. Deze heerlijk skirt steaks worden gesneden uit de zogeheten plate (zie plaatjes). Het is wat stugger vlees met een hele toffe vleessmaak die u niet gauw zult vergeten. 

Skirt steak is, door zijn structuur, het beste of één van deze twee manieren te bereiden: of heel snel om en om, of lang sudderen. In dit BBQ-recept kiezen we voor nummertje 1.

Voorbereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en zorg voor niet te hete barbecue. We gaan eerst met de asperges in de weer. Daarna moet de barbecue wél naar maximum hitte.

Serveertip

Skirt steak en groene asperges op de barbecue
  • Leg de asperges op de grill en rooster ze zachtjes gedurende een minuut of 5
  • Verwijder ze van de grill en houd ze apart

Skirt steak en groene asperges op de barbecue
    • Stook nu de BBQ op naar vol gas! 
    • Kruid ondertussen het vlees met peper en zout of met onze Meerdanvlees.nl kruidenmix
    • Leg het vlees op een gloeiend hete grill en schroei snel dicht aan 1 kant
    • Leg het vlees op een iets minder hete plek en laat doorgaren (1,5 minuut ongeveer) 

    Skirt steak en groene asperges op de barbecue

    Draai het vlees om en herhaal het proces

    Skirt steak en groene asperges op de barbecue
    • Leg de asperges op de borden
    • Breng ze op smaak met wat zout
    • Giet er een scheut goede olijfolie overheen

    Skirt steak en groene asperges op de barbecue

    Maak de groene asperges af met een "squeeze" citroensap. Klaar!